Новодністровська ТГ

Дністровський район Чернівецька область

79-ий день війни в Україні. Чим живе Новодністровськ

Дата: 13.05.2022 14:48
Кількість переглядів: 354

Фото без описуПершочерговим завданням Новодністровської міської ради залишається забезпечення дії на території Новодністровської ТГ чинного законодавства України та, зокрема, громадського порядку. З цією метою працюють, насамперед, правоохоронці. Їм на допомогу прийшли громадські патрулі, які несуть варту здебільшого під час комендантської години.

Разом з тим продовжується робота і в інших напрямках. На території міста залишаються понад півтори тисячі внутрішньо переміщених осіб (з них майже 600 дітей), більшість з них проживають приватних помешканнях. Але 42 людей (з них 16 дітей) залишаються в комунальних закладах. Для забезпечення потреб ВПО не послаблюється волонтерська допомога та підтримка міської влади. Зокрема на постійному контролі пошук житла, харчове забезпечення тощо.
Не втрачається зв’язок і з новодністровцями, які несуть службу в ЗСУ і теробороні. Влада реагує на потреби військовослужбовців (в розумних межах), якщо вони озвучуються хлопцями, що боронять нині Україну від божевільного сусіда. Так нещодавно на фронт передано оптичні пристрої, що допомагаючи вночі бачити ворога, рятують життя наших бійців.
До цього варто додати, що міська влада не робить принципової різниці між військовослужбовцями – мешканцями нашого міста та мешканцями прилеглих до Новодністровська сіл. Підтримка спрямовується однакова. Так само рівним є відношення і до звернень внутрішньо переміщених осіб, які проживають в сусідніх селах.
Цими днями в Новодністровську побував Ґабріель Клауссман волонтер зі Словаччини, представник благодійного фонду, який об’єднує одразу три країни (Словаччину, Чехію і Німеччину). Чоловік ознайомився із ситуацією в місті, побував у наших волонтерських центрах та вивчив потреби. Обіцяв повернутися з гуманітарною допомогою для переселенців та війсьвовиків.
Водночас продовжується звичне життя міста. Надаються всі необхідні людям послуги, здійснюються заходи з благоустрою. Окремо можна згадати галузь спорту, що надає змогу відволіктися від гострих проблем. Окрім активної діяльності спортивного комплексу, де у секції залучаються діти з числа ВПО, для наших футболістів уже організовуються змагання на виїзді. А завтра, 14 травня, на стадіоні Новодністровської гімназії пройде благодійний турнір з футболу серед дитячих команд, в ході якого збиратимуться кошти на підтримку ЗСУ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора