Новодністровська ТГ

Дністровський район Чернівецька область

Про що говорилось на черговій апаратній нараді

Дата: 30.05.2022 16:01
Кількість переглядів: 287

З повідомлення про те, що за сприяння Чернівецької ОДА Новодністровській територіальній громаді виділено 20 тон гуманітарної допомоги розпочала чергову апаратну нараду міський голова Наталя Цимбалюк. Наголосила, що цей вантаж надійшов саме для підтримки громади, тож розподілятиметься людям, які мають у цьому потребу.

Списки отримувачів допомоги складатимуть працівники управління праці та соціального захисту, центру надання соціальних послуг та служби у справах дітей. Нагадаємо, що до Новодністровська з Чернівецької «Олімпії», яка під час воєнного стану перетворилася на центр гуманітарної допомоги, направлено борошно, горох, дитяче харчування, медичні засоби (ця категорія допомоги у повному обсязі передається закладам охорони здоров’я нашої громади).

Обговорили на нараді фінансові питання. Зокрема щодо забезпечення КНП «Новодністровська міська поліклініка». Керівник закладу Ольга Довбенко зазначила, що коштів систематично бракує, навіть заробітна плата виплачується в кілька траншів. З’ясували також і виконання фінансових зобов’язань органу місцевого самоврядування перед ДКП «Управління «Тепловодоканал». Боргів на даний момент немає, за виключенням 500 тисяч гривень, які мают+6ь надійти з державного бюджету як відшкодування за комунальні послуги, отримані внутрішньо переміщеними особами.

У свою чергу керівники ДКП «УТВК» та ТОВ «Аванті+» звернули увагу на низький рівень оплати мешканцями Новодністровська за комунальні послуги. Але ж війна не дає підстав для накопичення боргів, тим більше у нашому регіоні. А для забезпечення нормального функціонування підприємств, які надають життєво необхідні послуги, потрібні оборотні кошти на виплату заробітних плат своїм працівникам, придбання паливно-мастильних матеріалів, оплату енергоносіїв тощо.

Потік внутрішньо переміщених осіб до нашої громади змілів. За тиждень зареєстровано одну таку людину. В цілому на території Новодністровська приживають півтори тисячі ВПО, більше п’ятисот з яких – діти. Начальник управління праці і соціального захисту населення Геннадій Магденко зазначив, що на місцевому рівні цих людей лише реєструють і здійснюють нарахування. Верифікація і виплати, гарантовані державою як підтримка цих людей, здійснюються на урядовому рівні. Також він запевнив, що управлінням проведено оплату пільг і субсидій, з чим нещодавно були труднощі.

Останній дзвінок у закладах освіти пролунав здебільшого он-лайн, лише випускники-одинадцятикласники організували для себе невеличкі вечірки, – повідомила начальник відділу гуманітарної політики Людмила Пастушок. Вона також поділилася планами на літо: для школярів влітку працюватимуть гуртки в будинку дитячої творчості, розглядається питання роботи пришкільних таборів. Також є пропозиція щодо відновлення роботи дошкільних закладів освіти для дітей, батьки яких працюють. Відповідно до проведеного аналізу, цю пропозицію підтримують чимало новодністровців, тож, можливо, доведеться розглядати питання щодо влаштування ВПО в іншій споруді.

На нараді обговорили заплановані заходи, присвячені Дню захисту дітей. В порівнянні з минулими роками, програма, звісно, буде скромніша, але всеохопна і роздислокована.

У зв’язку із початком літніх канікул тренування в деяких секціях ДЮСШ розпочинатимуться вже зранку, повідомила спеціаліст відділу молоді та спорту Яна Шевчук. Школа працюватиме на повну потужність все літо. Тим більше, що уже відновились деякі турніри. Щоправда, лише у рамках Дністровського району. Але й це є хорошим стимулом для дітей та підлітків, щоб займатися спортом.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора