Новодністровська ТГ

Дністровський район Чернівецька область

16 серпня відбулася чергова апаратна нарада. Основні акценти

Дата: 22.08.2022 14:49
Кількість переглядів: 285

  • Фото без опису
  • Новодністровська громада продовжує жити за умовами воєнного стану. Підприємства, установи та організації функціонують, комунальні, медичні, освітні, адміністративні послуги надаються. Разом з тим реагуємо на сигнал повітряної тривоги, зберігаючи життя і здоров’я своє особисто і своїх близьких. Допомагаємо нашим Збройним Силам долати ворога – кожен на своєму місці роблячи внесок у нашу спільну перемогу.

 

  • Щодо епідеміологічної ситуації, спричиненої захворюванням covid – 19, в Новодністровській ТГ поінформувала головний лікар КНП «Центр ПМСД м.Новодністровськ» Тетяна Щаслива. Зауважила, що відповідно до спостережень, вірус дещо активізувався. За період з 1 по 12 серпня експрес-тестування пройшли 40 осіб, 18 тестів виявились позитивними. Серед них коронавірус діагностовано у восьмирічної дитини. У понеділок 15 серпня зроблено 16 експрес-тестів, 5 з них показали позитивний результат. До інфекційного відділення Сокирянської лікарні госпіталізовано трьох людей, їхній стан оцінюється як середній ступінь важкості. Разом з тим спостерігається і зростання попиту на вакцинацію. Щодня Центром ПМСД робиться від 12 до 32 щеплень.
  • Важкою продовжує залишатися фінансова ситуація КПН «Новодністровська поліклініка». Про це говорила керівник установи Ольга Довбенко. Як заклад вторинного рівня поліклініка надає пацієнтам платні послуги і отримує державне фінансування. Але без підтримки місцевого бюджету не зміг заклад функціонувати. Лише на заробітну плату потрібно щомісяця додавати по пів мільйона гривень. І це лише на заробітну плату. Розхідні матеріали, ремонти обладнання та інші вкрай необхідні потреби фінансуються за окремими запитами до міської ради.
  • Результати опитування батьків школярів оприлюднила начальник відділу гуманітарної політики Людмила Пастушок. За дистанційне навчання виловились 77% батьків учнів ЗЗСО ІІ – ІІІ ступенів; 67% батьків учнів ОЗЗСО «Новодністровська гімназія» та 47% батьків учнів філії ОЗЗСО «Новодністровська гімназія», тобто молодшої школи. Але батьки учнів 1 – 2 класів переважною більшістю виступають за очне навчання. Результати цього опитування будуть представлені на позачергове засідання виконкому, де й прийматиметься остаточне рішення щодо форми навчання в закладах Новодністровської ТГ. Засідання відбудеться найближчим часом.
  • КУ «Центр надання соціальних послуг» продовжує опікуватися мешканцями нашого міста із соціально вразливих категорій та внутрішньо переміщеними особами. Наразі, зазначила керівник установи Оксана Швець, в місті проживає близько 300 сімей, безпосередньо в приміщенні закладу – 4 особи. Щодня переселенці отримують гаряче харчування. Гуманітарна допомога з різних фондів, якщо надходить до Новодністровська, також використовується на потреби ВПО.
  • Про готовність системи опалення та в цілому підприємства до початку сезону звітував начальник УТВК Ігор Цибульський. Він також зазначив, що в даний час власними силами підприємства проводяться роботи з усунення технічних несправностей на очисних спорудах. Разом з тим, Ігор Максимович зауважив на низькому рівні оплати споживачів (близько 30%) за послуги. А відсутність обігових коштів призводить до накопичення заборгованості підприємства перед енергопостачальними компаніями.
  • Начальник відділу культури Марина Довбенко поінформувала про планування заходів для відзначення Дня Незалежності України. Так 23 серпня відбудеться урочисте підняття Державного Прапора, а 24 – офіційні урочистості.
  • Головний спеціаліст відділу молоді та спорту Яна Шевчук запросила присутніх та всіх новодністровців на благодійну акцію «Футбол заради життя». Акція стартує в суботу 20 серпня о 10 годині на стадіоні міської гімназії. На майданчику зі штучним покриттям змагатимуться чотири дитячі футбольні команди: з Могилів-Подільського, Хмельницького, с.Грубна (Дністровського району) та, звичайно, з Новодністровська. 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора