Новодністровська ТГ

Дністровський район Чернівецька область

22 серпня відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Новодністровської міської ради

Дата: 23.08.2022 14:05
Кількість переглядів: 320

Фото без опису Основним на цьому засіданні було поставлено питання щодо режиму навчання в закладах освіти, культури, спорту.

Начальник відділу гуманітарної політики Людмила Пастушок доповіла членам виконкому про результати опитування батьків школярів. Більшість висловились за дистанційне навчання. Разом з тим, батьки п’ятикласників та учнів молодшої школи вважають за краще дати можливість дітям адаптуватися до нових умов у стаціонарному режимі (очна форма). Враховуючи отриману інформацію та обговоривши деталі, виконком прийняв рішення розпочати освітній процес в закладах загальної середньої освіти міста за змішаною формою: для учнів перших, других та п’ятих класів ? за очною формою, для всіх інших ? забезпечити організацію дистанційного навчання. При цьому у батьків школярів, які ходитимуть до школи, братиметься письмова згода.

За змішаною формою навчатимуться і вихованці музичної школи. Індивідуальні заняття проводитимуться безпосередньо в закладі (при наявності письмових згод батьків), групові – дистанційно. ДЮСШ, яка фактично не припиняла процес з березня, продовжуватиме роботу також у стаціонарному режимі також за письмовими згодами батьків. Щоправда, заняття тимчасово переносяться до спортивних залів у закладах освіти. Керівників профільних відділів виконком зобов’язав організувати заходи цивільного захисту в умовах правового режиму воєнного стану під час оголошення повітряної тривоги з пріоритетом збереження життя і здоров'я учасників освітнього процесу.

Виконкомом також затверджено мережу класів на 2022-2023 навчальний рік у закладах загальної середньої освіти міста. Так у Новодністровському ЗЗСО ІІ-ІІІ ступенів навчатимуться 315 учнів у 13-ох класах; у Новодністровському ОЗЗСО «Новодністровська гімназія» (разом з філією) – 822 учні у 35-ох класах. В дошкільних закладах сформовано: ЗДО «Ромашка» – 7 груп із 150-ти вихованців, ЗДО «Радість» – 9 груп із 185-ти вихованців. В контексті розгляду даного питання начальник відділу гуманітарної політики Людмила Пастушок наголосила, що проводитиметься постійний моніторинг відвідування вихованцями закладів дошкільної освіти і за його результатами, можливо, вживатимуться організаційні заходи.

І стипендії міського голови у новому навчальному році отримуватимуть учениця 9-Б класу Новодністровської гімназії Софії Сокол і вихованка будинок дитячої творчості» Олександра Госик. Премії призначено також і їхнім наставникам: вчителю хімії Новодністровської гімназії Жанні Рожко і керівнику гуртків «Художня обробка соломки» та «Флористика» будинку дитячої творчості Антоніні Ткачук.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора