Новодністровська ТГ

Дністровський район Чернівецька область

Чергова апаратна нарада відбулася 26 вересня

Дата: 26.09.2022 15:54
Кількість переглядів: 333

Фото без описуПершим на порядку денному чергової апаратної наради 26 вересня було розглянуто питання роботи освітніх закладів. Начальник відділу гуманітарної політики міської ради Людмила Пастушок доповіла, що в закладах загальної середньої освіти зараз навчається 1 147 учнів, з них 50 - ВПО.

В стаціонарному режимі вчаться 515 школярів, це 15 класів молодшої школи, і по 4 класи в гімназії та ЗЗСО ІІ – ІІІ ступенів. Дистанційно освоюють програму 603 учні, з яких 51 – з-за кордону. За сімейною формою навчаються 24 школярі, під педагогічним патронажем перебувають 4 учні і одна дитина - на екстернаті. Дошкільні заклади відвідують від 58 до 63 відсотка дітей. Зі 359-ти вихованців спискового складу зараз відвідують садочки 46 дітей з сімей внутрішньо переміщених осіб.  

Про ситуацію на фронті охорони здоров’я доповіла керівник КНП «Новодністровська поліклініка» Ольга Довбенко. Повідомила, що за минулий тиждень було зроблено 73 експрес-тести на вірус covid – 19, позитивними виявилися 44. В цьому числі захворювання діагностовано в однієї дитини віком до 10 років. Госпіталізацій з коронавірусним захворюванням впродовж тижня не було. Разом з тим, Ольга Михайлівна повідомила про підготовку департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОВА до протидії новій загрозі – мавпячій віспі. Уже визначені місця для госпіталізації хворих на таку недугу. Симптоми захворювання – висока температура, , збільшення лімфовузлів, висипання (через 3 – 4 дні).

Опалювальний сезон може розпочатися раніше 15 жовтня лише за умови, що продовж 3 днів середньодобова температура становитиме менше 8 градусів, - зазначив начальник ДКП «Управління «Тепловодоканал» Ігор Цибульський. Запевнив, що всі необхідні процедури пройдені, документи підписані, і висловив упевненість, що постачання газу відбуватиметься безперебійно. Також Ігор Максимович повідомив про готовність підприємства виконувати функції диспетчерської служби, персонал якої має намір скоротити ТОВ «Аванті+». Таким чином для споживачів ці зміни не будуть відчутні. Але додаткове навантаження отримають працівники насосних станцій УТВК.

Заступник міського голови Борис Петрик поінформував про черговий приїзд до Новодністровська мобільної бригади ветеринарів від ТОВ «Чотири лапи Україна». Відомо, що працівники цього підприємства безкоштовно проводять стерилізацію бездомних тварин, що є запорукою зменшення їх популяції. В останній тиждень перебування бригади в місті послугами можуть скористатися і власники домашніх улюбленців, які не можуть впоратися з небажаним приплодом. Процедура проводяться в мобільній операційній, кілька днів прооперовані тварини залишаються під наглядом ветеринарів на колишній базі «Житловика». Приїзд планується на 3 жовтня.

Міський голова Наталя Цимбалюк попросила спеціалістів скомунікувати з постачальником електроенергії і з’ясувати причини відключень, які останнім часом почастішали. Також повідомила про те, що голова Дністровської райдержадміністрації Олег Мельничук написав заяву на звільнення. «Це дуже прикро, адже саме завдяки Олегу Михайловичу в м.Новодністровськ вдалось реалізувати чимало гарних справ. Ніхто і ніколи так не підтримував наше місто, як він», - зазначила Наталя Олександрівна. А в коментарі «Суспільному» Олег Мельничук сказав: «Це прикра ситуація, яка була на догоду Сокирянській громаді. Думаю, потім розповім про це детальніше». Також з посади директора департаменту охорони здоров'я Чернівецької ОВА йде Олег Чорний йде. Він написав заяву за згодою сторін.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора