Новодністровська ТГ

Дністровський район Чернівецька область

Репортаж із сесійної зали

Дата: 30.09.2022 14:20
Кількість переглядів: 440

Фото без описуПорядок денний чергової сесії Новодністровської міської ради був сформований з дев’яти основних питань. З урахуванням додаткових питань, ініційованих через депутатські запити, прийнято 14 рішень. Участь у роботі сесії взяли 13 депутатів.

Сесія надала дозвіл на передачу в оренду без проведення аукціону приміщень для розташування архіву міської ради та осередку Чернівецької обласної організації Товариства Червоного Хреста України. Архів продовжує функціонувати, як і раніше, в ЗЗСО ІІ-ІІІ ступенів, відбулося тільки документальне оформлення.

Представництво Червоного Хреста розташоване в будинку №1-Г. Червоний Хрест України починає свою діяльність у Новодністровську, Чернівецької області. Передбачається, що люди з соціально незахищених родин та внутрішньо переміщені особи, які знайшли прихисток у Новодністровську, можуть отримати там гуманітарну допомогу. Детально про роботу та адресу офісу можна дізнатися за посиланням: https://redcross.org.ua/contacts/

Новодністровська міська рада здійснила документальне оформлення майна, що було придбано первинною профспілковою організацією філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС» ПрАТ «Укргідроенерго» для відділення денного стаціонару. Матеріальні цінності на суму майже 215 тисяч гривень міська рада прийняла на свій баланс і тим самим рішення передала їх Центру ПМСД м.Новодністровськ.

Затверджено звіт служби у справах дітей про виконання Міської програми подолання дитячої безпритульності і бездоглядності в м.Новодністровськ на 2021-2024 роки, за 2021 рік. У звіті зазначено, що на первинному обліку у 2021 році перебувало 20 дітей, з них 10 дітей-сиріт та 10 дітей, позбавлених батьківського піклування; на вторинному обліку – 1 дитина-сирота та 3 дитини, позбавлені батьківського піклування. У місті функціонують 2 прийомних сім’ї, в якій виховується 2 дитини, позбавлені батьківського піклування, та 1 дитина-сирота. На проведення заходів з реалізації Програми було використано 33,4тис.грн. коштів міського бюджету

Депутати внесли до «Програми будівництва, реконструкції, капітальних ремонтів об’єктів соціальної сфери, житлового фонду та інших об’єктів комунальної власності Новодністровської ТГ на 2022 рік» пункт про «аварійні, відновні роботи та експлуатаційне утримання вулиць і доріг комунальної власності Новодністровської ТГ на період дії воєнного стану», що знаменує початок відновлення тротуарного покриття, пішохідних доріжок, сходин тощо в місті. На ці цілі передбачається використати один мільйон гривень. Першочергово йдеться про центральну частину (від 17А мну Діброва) до перехрестя біля ринку.  

На сесії було внесено зміни до Програми соціальної підтримки малозабезпечених верств населення «Турбота» Новодністровської міської територіальної громади на 2022 рік. До Дня Захисників та Захисниць України, який відзначається 14 жовтня, планується надати одноразову матеріальну грошову допомогу близько семи десяткам осіб приблизно на 150 тисяч гривень. Допомога надаватиметься учасникам АТО/ООС, родинам загиблих ветеранів війни з числа учасників АТО/ООС та в ході широкомасштабної війни, в т.ч. з числа внутрішньо переміщених осіб, що перебувають на обліку в УПСЗН.

В рамках проведення інвентаризації земельних ділянок на території Новодністровської ТГ та з метою залучення інвестиційних проектів для спорудження житла для ВПО, Новодністровська міська рада надала виконавчим органам дозвіл на розробку технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації двох земельних ділянок в м-ні «Лісовий» (орієнтовною площею 1,3914га) та в м-ні «Молодіжний» (орієнтовною площею 1,2344га). Ці ділянки передбачені для малоповерхової блокованої житлової забудови (проект «таунхгауз»). Тривають також підготовчі роботи до будівництва нового житлового будинку в мікрорайоні «Лісовий». На позачерговій сесії 28 вересня депутати затвердили технічну документацію на ділянку площею 0,7008га та зобов’язали виконавчі органи зареєструвати її в Держреєстрі.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора