Новодністровська ТГ

Дністровський район Чернівецька область

9 жовтня – День професійних спілок в Україні

Дата: 09.10.2022 09:02
Кількість переглядів: 151

Фото без описуЩорічно у другу неділю жовтня в Україні відзначають День професійних спілок. Свято, порівняно молоде, запроваджене у 2017 році, хоча, як явище профспілковий рух має вже більш, як столітню історію. Згідно з «Нарисів історії профспілкового руху в Західній Україні 1817-1939 рр.», перша профспілкова організація виникла восени 1817 року. Саме цій події й приурочене свято.

Цей день запроваджено на знак визнання важливої ролі профспілкових організацій у захисті соціально-економічних прав та інтересів людини праці і формуванні громадянського суспільства. Адже працівники, покладаючи на себе обов’язки, мають ряд справедливих прав, які полягають не лише в гідній оплаті своєї праці. Організація безпечних умов праці, медичні і соціальні пільги дозволяють створити для працівників такі умови, в яких якість і продуктивність досягає максимальних значень.

Беручи участь у реалізації соціальних проектів, профспілкові організації наших енергетичних підприємства відіграють важливу роль в житті Новодністровської ТГ. Мешканці міста знають про це і цінують вклад працівників енергетичної сфери з числа членів профспілок. 

З нагоди свята бажаємо профспілковим лідерам та усім членам організацій успіхів у сфері відстоювання прав, компромісних рішень, успіхів у всіх починаннях, розуміння і поваги колег, затишку і добробуту в родинах. І головне – перемоги Україні!

Міський голова Наталя Цимбалюк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора