Новодністровська ТГ

Дністровський район Чернівецька область

З Днем захисників і захисниць!

Дата: 13.10.2022 16:32
Кількість переглядів: 177

Фото без опису14 жовтня

День захисників і захисниць Вітчизни

День Українського козацтва

Покров Пресвятої Богородиці

 

Усі ці свята взаємопов’язані. Захист Батьківщини від ворогів – свята справа, на яку зважуються сміливі, сильні духом, готові на самопожертву, натхненні любов’ю до свого народу і до своєї землі, найкращі сини і доньки України.

На подвиг їх кличе дух козацької вольниці, що колись зцементувала унікальне явище, знане у світовій історії як Українська козацька держава. Вона зросла на засадах свободолюбства, героїзму, побратимства, воєнного лицарства, утвердження національної ідеї в суспільстві.

Козаки, крім того, що вважалися вільними людьми, були воїнами Христовими. Як свою заступницю почитали Пресвяту Богородицю. За легендою, під час одного з ворожих набігів, коли положення здавалося безвихідним, воїнам з'явилася Божа Матір і захистила їх. У день Покрови Пресвятої Богородиці вони проводили Велику раду, на якій обирали гетьмана і визначалися з подальшими військовими планами. Саме тому дата святкування Дня українського козацтва припадає на 14 жовтня. А в новітній українській історії в цей день ми віддаємо шану і їхньому героїчному потомству ? українським синам та дочкам, які героїчно боронять Вітчизну від російських загарбників.

Саме на вас, дорогі захисники і захисниці України, сьогодні покладаються всі наші надії, до вас спрямовуються наші помисли, за вас лунають в храмах молитви. Свято, яке увібрало в себе багаті і славні ратні традиції, яке уособлює мужність і героїзм оборонців та визволителів рідної землі на всіх етапах її історії, відзначаємо у найчорніший час великомасштабного вторгнення кровожерливого сусіда на нашу землю. Але ми впевнені, що завдяки вам, вашому подвигу, вашій жертовності Україна переможе і стане ще сильнішою, ще красивішою і насправді вільною, суверенною державою.

Вічна слава живим Героям!

Нетлінна пам'ять полеглим за волю України!

 

Міський голова Наталя Цимбалюк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора