Новодністровська ТГ

Дністровський район Чернівецька область

Податківці нагадують буковинцям ро необхідність сплати податкових платежів

Дата: 24.10.2022 17:10
Кількість переглядів: 191

Фото без описуЗаступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Микола Загарюк поінформував громадськість, що в області налічується понад 57,2 тисячі боржників які вчасно не сплатили податкових платежів на суму 473,1 млн грн. Податковий борг допустили 1180 юридичних та 56044 фізичних осіб громадян та підприємці.

За його словами, податківці проводять всі заходи передбачені нормами ПКУ для примусового стягнення, а також спільно з органами місцевого самоврядування проводять роз’яснювальну роботу про необхідність термінового погашення податкових боргів.

Однак проблемними питанням є те, що 86,3 відсотки ( 49,9 тисяч) мають борг менше як 3060 гривень, і відповідно до змін, податкова вимога не надсилається (не вручається), а заходи, спрямовані на погашення (стягнення) податкового боргу, не застосовуються.

Тобто, на теперішній час у разі, якщо платник податків має суму боргу, яка не перевищує 3060 грн, такий платник податків не зможе про це дізнатися з податкової вимоги, яка в першу чергу носить інформативний характер в якій зазначається сума боргу, податок, дата виникнення податкового боргу, повідомлення про виникнення права податкової застави та можливі наслідки ухилення платника податків від сплати боргів.

З огляду на таку ситуацію, Микола Загарюк закликає громадян, зокрема землевласників, землекористувачів та власників нерухомості, перевіряти наявність у них податкового боргу.

Також просить усіх буковинців бути свідомими – вчасно сплачувати податки та погашати заборгованість. Оскільки в умовах воєнного стану це вкрай необхідно задля активізації резервів для фінансування потреб оборони України і забезпечення інших життєво важливих потреб суспільства, та враховувати що й бюджетна стабільність громад залежить від сплачених податків.

Детальніше про суму заборгованості, вид податку та підстави виникнення податкового боргу платник податків може дізнатись скориставшись сервісом – Електронний кабінет (http://cabinet.tax.gov.ua) – або звернувшись за телефонами до фахівців управління по роботі з податковим боргом Головного управління ДПС у Чернівецькій області.

Телефони: 0372(545635) – ГУ ДПС, 0372 (546019) - ДПІ у м. Чернівці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора