Новодністровська ТГ

Дністровський район Чернівецька область

Відбулась чергова сесія міської ради

Дата: 27.10.2022 10:20
Кількість переглядів: 190

Фото без описуЧергова сесія Новодністровської міської ради відбулася 25 жовтня, в день другої річниці каденції депутатів VIII скликання та міського голови. З цього приводу Наталя Цимбалюк подякувала колегам за конструктив, співпрацю, злагодженість та висловила сподівання на ще ефективнішу роботу в подальшому.

За минулі два роки було проведено 40 сесій, 16 з яких – позачергові. Відділом організаційної роботи проведено аналіз участі депутатів Новодністровської міської ради у роботі сесії. Відповідно до нього, середній показник відвідуваності складає 15,7, тобто 71,25%. Серед лідерів ? Наталя Мафтуляк та Анна Скиба, які не пропустили жодного засідання та Тетяна Рудик, яка була відсутня лише на одному. Відповідно і міський голова Наталя Цимбалюк головувала на всіх, без виключення, сесіях. Аналіз було здійснено за усним запитом одного з депутатів, який висловив стурбованість тривалою відсутністю на сесійних засіданнях свого колеги Філіпа Кокоша.

Перед початком роботи міський голова Наталя Цимбалюк офіційно представила депутатам поліцейських офіцерів громади, які нещодавно взяли під охорону безпекову ситуацію в Новодністровській громаді. Майор поліції Сергій Шевчук та лейтенант поліції Юрій Бондаренко розповіли, що основне у їхній роботі – орієнтуватися на потреби громади та спільно з громадянами і органами місцевого самоврядування їх вирішувати. Для цього вони працюватимуть 24/7.

Заступник міського голови Борис Петрик звернувся до депутатів як керівник добровольчого формування територіальної громади (ДФТГ) з проханням сприяти в організації цього воєнізованого підрозділу та долучитися особисто. Пояснив, що ДФТГ створюється відповідно до розпорядження голови ОВА і виконують завдання з охорони об’єктів, виявлення та протидії десантно-розвідувальних груп, інформаційної боротьби, оборони території громади. На відміну від підрозділів сил тероборони ЗСУ, які можуть змінювати місце дислокації, добровольчі формування працюють виключно на території своєї громади. Разом з тим, участь у ДФТГ є безоплатною, не потребує залишати основне місце роботи і не звільняє від мобілізації. Стати членом цього воєнізованого підрозділу може кожен мешканець громади віком від 18 років, незалежно від статі, який пройшов медичний огляд, отримав довідку про несудимість та дозвіл на носіння зброї.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора