Новодністровська ТГ

Дністровський район Чернівецька область

28 жовтня відзначається День визволення України від фашистських загарбників

Дата: 28.10.2022 11:58
Кількість переглядів: 141

Фото без описуПід час Другої світової війни впродовж січня 1943 — жовтня 1944 років відбулася деокупація українських земель від німецьких загарбників. 28 жовтня 1944 року радянські війська вийшли на сучасний західний кордон України.

Цей день відзначається не лише як пам'ять про величезну трагедію людства, що знищила мільйони життів, зруйнувала мільйони доль, нанесла непоправні втрати суспільствам. Це також дань українцям, які, попри величезну трагедію роз’єднаності, перемогли зло нацизму.

Розділений іншими державами, позбавлений власної державності, у Другій світовій війні український народ виборював водночас і свою незалежність. Та, визволившись від фашистів, на довгі роки Україна залишилася в окупації більшовицького радянського режиму.

Сьогодні, як і в Другій світовій війні, Україна воює за свою незалежність і територіальну цілісність, на яку посягає путінська Росія. Приклад попередньої війни свідчить, що перемагає той, хто захищає свою землю. Покладаючись на міць Збройних Сил, український народ нарешті позбавляється і ментального поневолення та здобуває істинну незалежність.

Мусимо пам’ятати минуле, особливо його важкі і водночас героїчні сторінки, аби добре знати, чого не можна допускати в майбутньому.  

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора