Новодністровська ТГ

Дністровський район Чернівецька область

Чергова апаратна нарада. Основне.

Дата: 08.11.2022 17:03
Кількість переглядів: 179

Фото без описуЧергова апаратна нарада при міському голові за участю керівників структурних підрозділів міської ради відбулася у вівторок 8 листопада.

Першим обговорювалось питання режиму роботи закладів освіти. Міський голова Наталя Цимбалюк наголосила, що дане питання перебуває у компетенції самих освітян. Завдання ж міської ради забезпечити умови для надання освітніх послуг. Для цього є весь необхідний ресурс. Опалювальний сезон розпочато, система працює нормально, кошти на теплопостачання є. У зв’язку із подіями минулого понеділка, через що всі школярі були переведені на дистанційний режим, а першокласники – в приміщення ЗДО, доцільності опалювати дві великі будівлі шкіл не було, тому тимчасово подачу теплоносія було припинено. Але все буде відновлено, як тільки виникне в цьому потреба.

Начальник відділу гуманітарної політики Людмила Пастушок підтвердила, що режим роботи навчальних закладів визначається колегіальним рішенням педагогічних рад з урахуванням пропозицій від батьківської спільноти та кураторів вищих органів влади. З огляду на специфіку нашого міста, від Чернівецької ОВА надійшла рекомендація зберегти якомога більший обсяг дистанційного навчання. В результаті прийнято рішення про те, що молодша школа (ЗЗСО І ст.) навчатиметься стаціонарно, за виключенням трьох класів. Для цього в навчальні приміщення подається опалення. При цьому першокласники продовжуватимуть навчання в приміщеннях ЗДО. Вся старша школа (ЗЗСО ІІ – ІІІ ст. та ОЗЗСО «Новодністровська гімназія») освоюватимуть матеріал в дистанційному режимі.

Головний інженер ТОВ «Аванті+» Олександр Мазур повідомив про підготовку ліфтів у житлових будинках для проведення експертного обстеження. Це необхідна процедура, яка підтверджує безпеку експлуатації підйомників, проводиться раз у три роки. Черговий процес розпочато, для цього з бюджету виділяється перший транш у 200 тисяч гривень.

Для створення безпечних умов життєдіяльності, у місті запроваджується економний режим вуличного освітлення. За усним розпорядженням міського голови Наталі Цимбалюк, ліхтарі вмикатимуться з 17 до 21 години, в час, коли громада веде активний спосіб життя. Також зазначено, що майже на 90 відсотків мережа вуличного освітлення оснащена енергозберігаючими лампами.

Керуючий справами виконавчого комітету Надія Бойчук повідомила про надходження чергового траншу гуманітарної допомоги від Міжнародного фонду охорони здоров'я та навколишнього середовища «Регіон Карпат». Для внутрішньопереміщених осіб пільгових категорій, які проживають у Новодністровську, направлено продовольчі товари, побутова хімія, домашній текстиль. Також отримано пральну машинку, яка буде встановлена в пункті розміщення ВПО для їхніх потреб. Завдяки налагодженій комунікації, ВПО з відповідних категорій повідомлені про можливість отримання гуманітарної допомоги.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора