Новодністровська ТГ

Дністровський район Чернівецька область

Про грудневий перерахунок пенсій поінформували представників засобів масової інформації

Дата: 09.11.2022 17:01
Кількість переглядів: 195

Коментар з приводу грудневого перерахунку пенсій надала начальник управління пенсійного забезпечення, надання житлових субсидій і пільг Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Яна КОРДУБАН.

Повідомила про здійснення органами Пенсійного фонду підготовчих робіт для проведення перерахунку пенсійних виплат у зв'язку зі збільшенням прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, який з 1 грудня становитиме 2093 грн.  Зазначила, що зростуть розміри мінімальної та максимальної пенсій, складові пенсійної виплати, які обчислюються з розміру прожиткового мінімуму.   

Назвавши головні чинники, які є визначальними при обчисленні пенсійної виплати, зауважила, що її розмір залежить як від тривалості стажу, так і від величини заробітної плати, яку людина отримувала впродовж трудової діяльності.

Поінформувала, що з 1 грудня особам віком до 70 років, страховий стаж яких становить не менше 35 років для чоловіків і 30 років для жінок, які отримують пенсію відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" і не працюють, мінімальна пенсійна виплата буде встановлена на рівні 2500 гривень.  Пенсіонерам з меншим страховим стажем розмір пенсійної виплати визначатиметься пропорційно наявному страховому стажу виходячи з розміру 2500 грн.

Повідомила, що середній розмір пенсії за жовтень 2022 року в Чернівецькій області зріс порівняно з аналогічним періодом минулого року на 17% та становить наразі 3707, 37 грн.

Також поінформувала, що з жовтня 2022 року Пенсійний фонд здійснює фінансування субсидій та пільг, а з грудня виконуватиме також і функцію з їх призначення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора