Новодністровська ТГ

Дністровський район Чернівецька область

До уваги суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями

Дата: 02.12.2022 15:15
Кількість переглядів: 146

Фото без описуУ Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області нагадують, що Держреєстр РРО, затверджений наказом ДПС від 28.07.2022 № 489 «Про внесення змін до наказу ДПС від 21.12.2020 № 744» змінами, містить обмеження щодо використання окремих моделей із відповідними версіями програмного забезпечення для певних сфер застосування.

Зокрема, для реалізації алкогольних напоїв дозволяється застосовувати лише ті РРО, які включені до Держреєстру РРО і не мають відмітки «Крім реалізації алкогольних напоїв версіями ... ».

Статтею 15 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального», зокрема, встановлено, що у заяві про видачу ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями, зазначаються адреса місця торгівлі, перелік РРО, які знаходяться у місці торгівлі, модель, модифікація, заводський номер, виробник, дата виготовлення РРО, реєстраційні номери посвідчень РРО, які знаходяться у місці торгівлі, дата початку їх обліку в контролюючих органах.

У додатку до ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями, суб’єктом господарювання зазначається адреса місця торгівлі і вказуються перелік РРО, модель, модифікація, заводський номер, виробник, дата виготовлення РРО, які знаходяться у місці торгівлі.

Враховуючи зазначене, при здійсненні роздрібної торгівлі алкогольними напоями суб’єктами господарювання необхідно використовувати виключно ті реєстратори розрахункових операцій, які включені до Держреєстру РРО і не мають відмітку «Крім реалізації алкогольних напоїв»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора