Новодністровська ТГ

Дністровський район Чернівецька область

За результатами чергової апаратної наради

Дата: 13.12.2022 15:53
Кількість переглядів: 184

Фото без опису🔰«Ліміти споживання електроенергії для міста Новодністровськ не визначаються. НЕК «Укренерго» обраховує ліміти для областей. Тому вимкнення м-ну «Сонячний» ніяк не може вплинути на ситуацію в м-ні «Діброва», ‑ наголосила на черговій апаратній нараді 12 грудня міський голова Наталя Цимбалюк.

Вона також зазначила, що включення нашої котельні до переліку об’єктів критичної інфраструктури є позитивним фактором, це забезпечує теплом заклади освіти. А відключення в ручному режимі житлових будинків – процес не лише тривалий, але й аварійно небезпечний. Тому можна тільки порадіти, що в місті хоч десь є електроенергія. Стосовно колишніх гуртожитків, варто пам’ятати, що у цих будинках відсутнє газопостачання.

🔰Головний лікар КНП «Центр ПМСД м.Новодністровськ» Тетяна Щаслива, у свою чергу, дала пояснення необхідності цілодобового забезпечення електроенергією закладів охорони здоров’я. «24/7 у місті працює відділення екстреної медичної допомоги. У наших холодильниках зберігаються вакцини. І, врешті, відділення денного стаціонару забезпечує послугами і у вихідні дні. Саме тому заклади охорони здоров’я віднесено до переліку об’єктів критичної інфраструктури. Важливо також, що від лінії, де наші заклади охорони здоров’я, живиться і ГРС. Відключення цієї лінії може призвести до припинення газопостачання, адже станція від акумуляторів може працювати не більше двох годин – зазначив заступник міського голови Борис Петрик.

🔰Головний спеціаліст відділу гуманітарної політики Новодністровської міської ради Мар’яна Герасимова поінформувала, що з понеділка 12 грудня на стаціонарне навчання пішли 6 класів ЗЗСО ІІ – ІІІ ступенів, відповідні заяви від батьків надійшли наприкінці минулого тижня. Тепер в цій школі очно навчаються шість класів з 13-ти. В ОЗЗСО «Новодністровська гімназія» (включно з філією) з 34-ох класів 29 навчаються в очному режимі. Температурний графік у школах та садочках у межах санітарних норм. Зимові канікули розпочнуться уже через два тижні і триватимуть до кінця січня.

🔰На нараді обговорили можливість відновлення гарячого харчування в школах. Проблемою залишається відсутність посуду, який з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну був переданий на потреби територіальної оборони. Кошти на придбання нового посуду у міському бюджеті є, але у зв’язку із воєнним станом казначейство пропускає лише певний перелік платежів. Міський голова Наталя Цимбалюк запевнила, що пошук вирішення цього питання триває і неодмінно буде знайдений.

🔰ТОВ «Аванті+» змушене вдаватися до радикальних методів впливу на споживачів, які ігнорують свої обов’язки щодо сплати рахунків за утримання будинків та прибудинкових територій. Кредиторська заборгованість підприємства складає уже 3 759 тисяч гривень. Через це систематично бракує обігових коштів. Разом з тим організація має свої зобов’язання: виплата заробітної плати, відрахувань до бюджетів, придбання ПММ, оплата енергоносіїв тощо. На злісних неплатників подано сотні позовів до суду, виносяться позитивні для підприємства ухвали, але стягнення боргів триває роками, а то й взагалі не відбувається.

🔰Новорічну ялинку на центральній площі в Новодністровську цьогоріч не встановлюватимуть. Це рішення продиктоване передусім війною. Але для дітвори і їхніх розваг в мікрорайоні «Сонячний» планується розгорнути невеличке різдвяне містечко. Тим більше, що купувати для цього нічого не потрібно, вся атрибутика та деталі залишилися з минулого року. Не буде, найімовірніше і Діда Мороза зі Снігуркою, які разом з усією радянщиною відходять на звалище історії. Розважатимуть дітей казкові персонажі.

🔰На особистому контролі міського голови систематично перебуває питання щодо захисту соціально вразливих верств населення. З настанням зими та в умовах систематичного відключення електропостачання це питання набуло особливого значення. Директор КНП «Центр надання соціальних послуг» Оксана Швець поінформувала про те, що при Центрі створено пункт незламності для осіб з інвалідністю та одиноких людей похилого віку. Облаштування цього пункту взяло на себе ПрАТ «Укргідроенерго», тож в приміщенні є все необхідне для тимчасового перебування. У разі тривалого знеструмлення міста такі люди можуть звернутися за допомогою за телефоном 0984165045. Для інших мешканців міста пункти незламності відкриті у навчальних закладах міста. Наголошується, що на повну потужність вони запрацюють у випадку повного блекауту. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора