Новодністровська ТГ

Дністровський район Чернівецька область

Про стабілізаційні відключення електроенергії та аварійну ситуацію на водогоні

Дата: 28.12.2022 11:33
Кількість переглядів: 169

Жоден міський голова не погоджує графіки стабілізаційних відключень, які складаються на обласному рівні відповідно до наданих Укренерго обсягів потужностей і виконуються РЕМами, - в черговий раз наголосила міський голова Наталя Цимбалюк на апаратній нараді 26 грудня.

Наталя Олександрівна повідомила, що вживаються всі можливі (подекуди навіть неймовірні) заходи. Наша проблема добре відома і в обласній адміністрації, і в АТ «Чернівціобленерго». Крім того, міський голова м.Новодністровськ мала особисту зустріч з керівником обленерго. Обговорювалися усі можливі варіанти паритетного забезпечення електрикою мешканців Новодністровська. В контексті порушеної теми Наталя Олександрівна відзначила ще ряд важливих аспектів.
• Відключення від мережі м-ну «Сонячний» (9 група) не добавить потужності в м-н «Діброва» (8 група).
• Гаражні, дачні кооперативи і район котеджів не відіграють суттєвої ролі, адже беруть мінімальну кількість енергоносія.
• В м-ні «Сонячний» розташована котельня, її відключення при мінусовій температурі загрожує критичним пошкодженням обладнання та системи теплопостачання.
• Відключення житлових будинків «вручну» некваліфікованими спеціалістами (кваліфіковані й без цього тепер мають багато роботи) може призвести до аварій в мережі електрозабезпечення.
• Є низка причин для безперервного електропостачання закладу охорони здоров’я. Передусім це заклад критичної інфраструктури, як і котельня та очисні споруди. Також електрика потрібна для функціонування екстреної медичної служби, дотримання температурного режиму зберігання вакцин, робота у вихідні дні відділення денного стаціонару тощо).
Міський голова поінформувала присутніх про те, що на рівні Укренерго і Укргідроенерго досягнуто домовленостей щодо дій у випадку повного блекауту, які убезпечать Новодністровськ від повного відключення електрики. Окремі домовленості навіть оформлені документально.
Також Наталя Цимбалюк пояснила причини відсутності водопостачання, що кілька днів тому мало певний суспільний резонанс. Рівень води у Дністрі суттєво знизився через відсутність опадів та інтенсивну роботу електростанцій. Тому якийсь час просто не було фізичної можливості закачати систему. А після того, як така можливість з’явилася, і воду подали в мережу, стався порив. Це аварійна ситуація, за ліквідацію якої у несприятливих умовах потрібно дякувати працівникам «Тепловодоканалу». Всяка конспірологія стосовно зв’язку цієї аварії та необхідністю коригувати тарифи є безпідставною і навіть цинічною.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора