Новодністровська ТГ

Дністровський район Чернівецька область

Як запобігти пожежі в місцях проведення свята

Дата: 28.12.2022 10:28
Кількість переглядів: 123

Фото без описуПід час організації та проведення заходів, пов'язаних із новорічними святами, слід, насамперед, дотримуватися однієї важливої вимоги: якщо в святі беруть участь понад 50 осіб, дозволяється використовувати приміщення, забезпечені не менш, ніж двома евакуаційними виходами, що відповідають вимогам будівельних норм, не мають на вікнах глухих грат і розташовані не вище другого поверху в будівлях із горючими перекриттями.

Особи, яким доручено проведення таких заходів, перед їх початком зобов'язані ретельно оглянути приміщення й переконатись, що вони забезпечені необхідною кількістю первинних засобів пожежогасіння, перевірити справність засобів зв'язку, пожежної автоматики та сигналізації.

Не дозволяється заповнення приміщень людьми понад установлену норму, зменшення ширини проходів між рядами, розміщення в проходах додаткових крісел, стільців тощо, повне вимикання під час заходів світла, застосування дугових прожекторів, свічок, бенгальських вогнів, відкритого вогню, феєрверків, а також включення до програми номерів (виступів) із використанням вогневих ефектів і палінням.

Під час проведення новорічних свят:

Ялинка встановлюється на стійкій основі, в приміщенні, яке має не менше двох самостійних виходів. ЇЇ не слід встановлювати в проходах, біля виходів, на шляхах евакуації.

Гілки повинні бути не ближче одного метра від стіни і портьєр.

Електричну ілюмінацію повинен монтувати спеціаліст-електрик згідно з правилами обладнання електроустановок. Припустима потужність електричних лампочок - не більше 25 Вт. У разі використання електричної освітлювальної мережі без понижувального трансформатора на ялинці можуть застосовуватися гірлянди тільки з послідовним увімкненням лампочок напругою до 12 Вт.

Електропроводка до лампочок ялинкової ілюмінації мусить бути виконана гнучкими проводами з мідними жилами. Гірлянди до електромережі треба підключати за допомогою штепсельних з'єднань. Якщо ялинкове освітлення іскрить, блимають лампочки, нагріваються проводи, його необхідно відключити. Застосування свічок для освітлення ялинки не допускається.

При влаштуванні ялинки, яка обертається, електропривод слід помістити в металевий кожух, який виключає попадання всередину сторонніх речей.

Застосування вати, тканин для прикрашання ялинок і виготовлення карнавальних костюмів допускається після того, як вони будуть просочені вогнезахисною сумішшю. Не можна застосовувати паперові гірлянди, целулоїдні та подібні до них легкозаймисті іграшки.

Не можна одягати дітей у костюми з легкозаймистих матеріалів.

Всі виходи, коридори і сходи в приміщенні, де встановлена ялинка, повинні бути вільними, а двері повинні легко відкриватися.

Місце встановлення ялинки необхідно забезпечити засобами пожежогасіння: не менш як двома вогнегасниками, двома відрами з водою, а також покривалом.

Доступ до приміщення, де встановлено телефон, повинен бути вільним, а телефонний апарат забезпечений табличкою із зазначенням номеру виклику пожежної охорони.

Правила поведінки під час масових заходів.

В місцях скупчення великої кількості людей не дозволяється штовхатись, бігати, йти напереріз основної маси людей.

Бажано триматися якнайдалі від центру натовпу, стін, дверей, скляних вітрин, металевих огорож та інших місць, де можна дістати травму.

Найбільша небезпека в місцях скупчення великої кількості людей — масова паніка та втеча натовпу. У натовпі люди змінюються. Охоплені панікою, вони думають тільки про власний порятунок. Паніка може виникнути під час пожежі, бійки, аварії. Це може трапитись навіть при вимкненні світла. Всіма засобами боріться з панікою.

Начальник Дністровського РВ ГУ ДСНС України у Чернівецькій області, підполковник служби цивільного захисту Сергій Селезньов


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора