Новодністровська ТГ

Дністровський район Чернівецька область

Що важливо знати при користуванні генератором

Дата: 10.01.2023 14:28
Кількість переглядів: 113

Фахівці відділу з питань безпеки праці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці розробили для користувачів, котрі використовують у роботі, або ж побуті електрогенератори, відповідну пам’ятку.

Загалом при використанні генераторних приладів поєднуються два основні види небезпеки: джерело електроенергії та горючі речовини. Тому користувачам потрібно унеможливити або звести до мінімуму ризики від їхнього впливу: ураження електричним струмом та займання палива.
До експлуатації генератора допускають осіб, не молодших 18 років, які пройшли медогляд, інструктаж з охорони праці на робочому місці та вміють користуватися первинними засобами пожежогасіння.
Перед запуском приладу слід обов’язково вивчити інструкцію виробника з встановлення та експлуатації генератора.
Особливу увагу звернути на пункти, які застерігають від дій, що можуть призвести до нештатних ситуацій, створити з них окрему пам’ятку та розмістити її на видному місці поблизу генератора з можливістю періодичного ознайомлення персоналу, котрий обслуговує даний пристрій.
Обов’язково забезпечити наявність відповідного вогнегасника.
Оскільки частини генератора нагріваються, не рекомендується встановлювати генератор у приміщенні. Температура нагрівання поверхні не повинна перевищувати +80 градусів.
Працівник, котрий обслуговує генератор, повинен бути забезпечений засобами індивідуального захисту, що використовується електротехнічним персоналом (гумовими рукавицями, взуттям на гумовій підошві) та окулярами для захисту від потрапляння палива при його заливанні у прилад.
Категорично забороняється працювати в одязі, забрудненому паливно-мастильними матеріалами.
Перед запуском генератора необхідно уважно перевірити стан електропроводки, розеток, вилок для уникнення ризику ураження електричним струмом.
Підключати генератор до електромережі повинен кваліфікований електрик з не нижче, як ІІІ група допуску.
Заправляти двигун генератора паливом необхідно тільки у добре освітленому місці, в умовах хорошої вентиляції та при зупиненому двигуні.
Випадково пролите на корпус генератора паливо, необхідно ретельно витерти ганчіркою для попередження займання під час можливого перегріву корпусу або іскріння.
У разі виявлення несправностей генератора слід негайно припинити експлуатацію механізму та сповістити керівника, або ж відповідальну за технічний стан особу.
У жодному разі не усувати виявлені несправності самостійно.
Дотримання цих рекомендації (їх перелік не є вичерпним), допоможе мінімізувати ризики травмувань при використанні та експлуатації електрогенеруючого обладнання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора