Новодністровська ТГ

Дністровський район Чернівецька область

Звіт про роботу Новодністровської міської ради за 2022 рік

Дата: 16.01.2023 11:08
Кількість переглядів: 381

Звітуючи за 2022 рік, передусім варто зазначити, що цілий ряд запланованих проєктів не вдалося реалізувати через об’єктивні причини, а саме широкомасштабне вторгнення армії РФ в Україну та особливості бюджетної політики під час воєнного стану.

У зв’язку з цим діяльність міського голови, депутатського корпусу, виконавчого комітету, виконавчих органів міської ради була націлена на забезпечення безперебійного і ефективного функціонування всіх органів та служб, комунальних підприємств, які надають послуги мешканцям громади, медичних та освітніх закладів тощо. Також було проведена робота, націлена на підвищення обороноздатності військових підрозділів, які стоять на сторожі безпеки громади та готові надати відсіч окупантам. Ще один напрямок діяльності органів місцевого самоврядування (ОМС) – забезпечення комфортного перебування на території Новодністровської ТГ внутрішньо переміщених осіб, задоволення їхніх першочергових потреб.

Разом з тим, незважаючи на особливості звітного періоду органи місцевого самоврядування спільно з представниками бізнесу працюють на розвиток міста. Відкрито кілька об’єктів торгівлі та сфери харчування і послуг, покращено благоустрій територій низки закладів, міською радою в повному обсязі виконані зобов’язання щодо функціонування індустріального парку «Новодністровськ», досягнуто домовленостей та складені плани щодо будівництва багатоповерхівки в м-ні «Лісний» та малоповерхової забудови в м-ні «Молодіжний».

Хочу наголосити, що нелегкі завдання воєнного стану вирішувалися лише завдяки єдності всіх гілок влади, активності депутатів, членів виконавчого комітету, громадських активістів, волонтерів, керівників великих підприємств ‑ відповідальних за майбутнє своєї держави громадян.

Штатна чисельність працівників виконавчих органів Новодністровської міської ради станом на 01.11.2022р. становить 75шт.од. (на 01.01.2021р. – 81шт.од), фактично зайнятих – 65,5. При цьому два працівники були мобілізовані до лав ЗСУ, один з яких – секретар міської ради. Через це навантаження на єдиного заступника міського голови суттєво збільшено.

 

ЗАХОДИ ВОЄННОГО СТАНУ

Отож, з 24 лютого органам місцевого самоврядування довелось вирішувати незаплановані, але надзвичайно гострі питання. Зокрема, щодо надання тимчасового притулку та розміщення на тривалі терміни громадян, які втікали від війни. Всього з 24 лютого Новодністровською ТГ було прийнято 4 808 внутрішньо переміщених осіб, з них 1 458 дітей. Новодністровська міська рада систематично здійснює облік та організацію розміщення ВПО в приватних квартирах, дачних будинках, навколишніх селах, готелях міста та релігійних установах. Станом на 20.12.2022р. обліковано:

в приватних помешканнях – 1 831 ВПО, в т.ч. 618 дітей осіб; фактично проживають 1315 осіб, з них 465 дітей;

в комунальних установах ‑ 1 257 ВПО, в т.ч. 403 дитини, фактично проживають в комунальній установі 4 особи, в т.ч. 1 дитина. В різні часи, відповідно до потреби, ВПО розміщувались в: ЗДО «Радість», ЗДО «Ромашка», КУ «Новодністровська музична школа», КУ «Центр надання соціальних послуг Новодністровської міської ради», в Новодністровському ЗЗСО ІІ – ІІІ ступенів;

в приватних готелях – 1 720 осіб, в т.ч. - 437 дітей, фактично проживають 22 особи, в тому числі 2 дітей.

На даний час у комунальних закладах облаштовано 130 місць для проживання ВПО, з них 126 вільних.

З перших днів прибуття до Новодністровська ВПО на базі ЗЗСО ІІ – ІІІ ступенів для них було організовано щоденне триразове харчування. На даний час одноразовим гарячим харчуванням щодня забезпечуються внутрішньо переміщені особи пільгових категорій, що проживають на території Новодністровської ТГ. В загальному з місцевого бюджету на харчування ВПО використано 1 037,1тис.грн. та залучено 1 477тис.грн. благодійних коштів.

Відповідно до Постанови КМУ №333 від 19 березня 2022р., Новодністровська міська рада організовує та забезпечує виплату компенсації витрат власникам житлових приміщень, що пов’язані з безоплатним розміщенням внутрішньо переміщених осіб. З квітня 2022 року виплачено всього 806,6тис.грн. власникам більше як 50-ти квартир.

Відповідно до розпорядженням міського голови «Про визначення пунктів збору гуманітарної допомоги та призначення відповідальних осіб» від 16.03.2022 № 57-р пунктами збору та видачі визначено: приміщення відділу культури та приміщення Новодністровської міської ради. У приміщенні музичної школи ВПО можуть вибрати одяг і речі першої необхідності для дітей та дорослих, за необхідності надаються засоби гігієни та лікарські засоби. Для забезпечення потреб ВПО Новодністровська міська рада активно співпрацює з благодійними організаціями, волонтерськими центрами, зарубіжними місіями.

На територію Новодністровської ТГ з інших міст релоковано два підприємства за спеціалізаціями «енергетика» та «поліграфічна діяльність».

У навчальних закладах міста облаштовані укриття. Для цього з місцевого бюджету використано 59тис.грн. Придбано: ліхтарі, лампи, світильники, рекуператори, бочки для води, контейнери харчові, розетки, кабелі, гумові доріжки, медикаменти. Депутатами міської ради була проведена робота в округах, в результаті якої в окремих житлових будинках були обладнані найпростіші укриття. Всього в місті їх є 16. На обліку відділу надзвичайних ситуацій значаться три захисні споруди, одну з яких облаштовано силами виконавчих органів міської ради, депутатського корпусу, профспілок.

Налагоджено систему оповіщення жителів міста на випадок оголошення повітряної тривоги. Встановлені дві сирени, повідомлення відправляється також і в месенджерах в соціальних мережах.

Для забезпечення порядку, дотримання комендантської години та попередження злочинних проявів з першого дня широкомасштабного вторгнення організовано патрулювання території Новодністровської ТГ силами військовослужбовців та волонтерів. Під варту взяті також усі стратегічні об’єкти.  

На базі ЗЗСО та ЗДО створені «Пункти незламності». Їх завдання ‑ надання допомоги громадянам у разі критичних проблем з енергетикою та опаленням, створення умов для тимчасового перебування. Всі пункти незламності забезпечені генераторами.

 

КОЛЕГІАЛЬНА РОБОТА

У 2022 році було проведено 20 сесій Новодністровської міської ради, 8 з них позачергово. Прийнято 220 рішень, 32 з яких за депутатськими запитами. Найбільша кількість рішень стосується врегулювання питань з економіки та управління комунальним майном (60), архітектури, містобудування, земельних відносин (54), бюджету і фінансів (40, значна частина фінансових питань впродовж року вирішувалась виконкомом, відповідно Постанови КМУ №252.

Впродовж 2022 року відбулося 25 засідань виконавчого комітету, позачергових 13. Прийнято 168 рішень. Перед кожним засіданням запропоновані до розгляду проекти рішень розглядаються профільними комісіями (проведено 67 засідань комісій).

Проведено 3 виходи-перевірки робочої групи з легалізації тіньової зайнятості та неофіційних заробітків, обстежено діяльність 33-ох приватних підприємців, що працюють на території Новодністровської ТГ. На виявлені недоліки члени робочої групи дали рекомендації та зауваження, які були враховані підприємцями в подальшій діяльності.

За ініціативи Державної служби України з питань праці 21 липня 2022 року в Новодністровську відбувся семінар з працівниками та підприємцями нашого міста з питань змін трудового та податкового законодавства України для подальшої роботи в умовах військової агресії.

Депутати міської ради, члени виконавчого комітету впродовж всього року беруть активну участь у вирішенні проблем Новодністровської ТГ, завдань воєнного стану, як волонтери допомагають ЗСУ та ВПО.

 

ФІНАНСИ

Найважливішим чинником життєзабезпечення громади є місцевий бюджет. В порівнянні з минулим роком наша фінансова складова суттєво покращилася. Зокрема, завдяки надходженням ПДФО від наших військових підрозділів. Також нам вдалося повернути реєстрацію в Новодністровську і, відповідно, надходження ПДФО, від двох потужних підприємств. Таким чином доходи бюджету до кінця складуть 100 000тис.грн. або 152% виконання до прийнятого бюджету на 2022 рік.

Зважаючи на особливий режим роботи казначейської служби в умовах військового стану країни, фінансувалися, в основному, потреби, визначені постановою КМУ №590.

За рахунок перевиконання з міського бюджету додатково виділено 23 700тис.грн., зокрема:

  1. На забезпечення ТрО збільшено видатки на загальну суму 6 904,5тис.грн., з них:

Загальний фонд: передано державному бюджету у вигляді субвенції 4 214тис.грн. (на матеріальне забезпечення підрозділів Національної гвардії України, ЗСУ та квартирно-експлуатаційний відділ Міністерства оборони)

На заходи з територіальної оборони виділено 1 111,6тис.грн. Здійснено поточний ремонт службового приміщення для поліцейського офіцера громади і громадського формування на суму 200тис.грн.

Спеціальний фонд: для реалізації проекту «Поліцейський офіцер громади» перераховано Національній поліції України субвенцію для придбання службового автомобіля із зимовими шинами на сумі 614тис.грн. Закуплено шини для територіальної оборони на суму 212тис.грн. Крім того, залучено благодійних коштів для створення умов в пунктах розміщення підрозділів і їх матеріального забезпечення на загальну суму 678тис.грн. На підтримку учасників бойових дій та на поховання героїв, які загинули в війні, додатково виділено 200тис.грн., на мобілізаційну підготовку – 252,3тис.грн.

  1. Забезпечено комфортне розташування внутрішньо переміщених осіб в бюджетних установах міста та їх гаряче харчування: 1 037,1тис.грн. (місцевий бюджет) та 1 477тис.грн. (благодійні кошти). Компенсації бюджету за оплату комунальних послуг установам за розміщення ВПО з державного бюджету отримано 832тис.грн. З метою соціального захисту новодністровців, які потрапили у складні життєві обставини, виділено додатково 358тис.грн. на виплату матеріальної допомоги та надання соціальних гарантій фізичним особам, які надають соціальні послуги.
  2. КП «Центр ПМСД» на пільгові медикаменти та відкриття відділення денного стаціонару направлено 420тис.грн. КП «Новодністровська міська поліклініка» в режимі недофінансування НСЗУ додатково отримала з міського бюджету трансфертів 4 214,7тис.грн.
  3. На експертизу ліфтів використано 200тис.грн., прочистку каналізації – 50тис.грн., благоустрій міста – 1 669тис.грн., на придбання контейнерів ‑ 60тис.грн., виготовлення топографічної геодезичної зйомки для проекту реконструкції системи водопостачання та водовідведення ‑ 44тис.грн. На заходи із землеустрою передбачено 105,3тис.грн. КП «Тепловодоканал» виділено дотацію на різницю тарифах в сумі 1 070тис.грн., внески в статутний капітал комунальним підприємствам міста – 1 076тис.грн.
  4. КП «ТРК «На своїй хвилі» отримало дотацію в розмірі 310тис.грн., у державний бюджет передано субвенції для пожежної частини ‑ 50тис.грн., податкової служби ‑ 20тис.грн.
  5. Додаткові кошти виділені також на забезпечення бюджетних установ міста заробітною платою з нарахуванням – 5 000,9тис.грн., на оплату комунальних послуг та енергоносіїв – 4 845,6тис.грн. Крім того, профінансовано протипожежні заходи в садочках, ДМШ та спорткомпрексі, встановлення систем відеоспостереження, охоронної сигналізації, облаштування приміщень в тому числі і для ВПО, придбання спортивного інвентарю та форми.

 

ІНВЕСТИЦІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ

  • Завершено роботи з облаштування приміщення денного стаціонару Центру ПМСД. Проект розпочато у 2020 році. У 2022 році приміщення за підтримки профспілок дообланано сучасними меблями та інвентарем.
  • Завершено проект «Поліцейський офіцер громади». Капітальний ремонт службового приміщення 200тис.грн., субвенція для придбання службового автомобіля із зимовими шинами ‑ 614тис.грн. (кошти місцевого бюджету);
  • Розпочато роботи з реконструкції приміщення для тимчасового перебування ВПО (в Центрі надання соціальних послуг). Передбачувана сума – 1 200тис.грн. (кошти, що надходять на розвиток інфраструктури від ПрАТ «Укргідроенерго»);
  • Розпочато роботи з реконструкції приміщень загального користування ЗДО Радість. Передбачувана вартість робіт ‑ 508тис.грн. (кошти, що надходять на розвиток інфраструктури від ПрАТ «Укргідроенерго»);
  • Розпочато роботи з реконструкції каналізаційних систем міської лікарні. Передбачувана вартість робіт 170тис.грн. (кошти, що надходять на розвиток інфраструктури від ПрАТ «Укргідроенерго»);
  • Розпочато роботи з проектування мереж водопостачання та водовідведення до ділянок, які визначені для будівництва малоповерхової забудови для ВПО (планується побудувати біля 300 будиночків). Проведена топозйомка, використано 62тис.грн. (кошти місцевого бюджету);
  • Здані в експлуатацію побудовані мережі водопостачання та водовідведення до Індустріального парку «Новодністровськ». Проєкт перебував у реалізації 3 роки;
  • Спільно з керуючою компанією ІП «Новодністровськ» та за підтримки ОВА ведеться активний пошук інвестиційних компаній, які можуть розмістити свої потужності на території міста та Індустріального парку зокрема.
  • Замовником будівництва Дністровської ГАЕС (ПрАТ Укргідроенерго) проведено коригування проекту «Уточнення проєкту першої черги ГАЕС у складі трьох агрегатів, включаючи заходи по підвищенню надійності та безпеки гідротехнічних споруд, основного гідросилового обладнання та гідромеханічного обладнання Дністровської ГАЕС», в якому враховані пропозиції Новодністровської міської ради та передбачено фінансування в сумі 294 000тис.грн. на об’єкти соціального призначення Новодністровської ТГ. Найбільша сума з вказаної (145 000тис.грн. передбачено на будівництво та реконструкцію систем і мереж водопостачання та водовідведення міста).
  • Виготовлено ескіз реконструкції центральної площі міста. Наразі проєкт перебуває в роботі. Орієнтовна вартість всіх робіт з реконструкції площі – 20 000тис.грн.;
  • Проведені передпроектні роботи з реконструкції центральної площі міста, профінансовано 50тис.грн., (кошти місцевого бюджету);
  • Сформовано та погоджено з ОВА перелік вулиць та доріг , які можуть ремонтуватися під час воєнного стану;
  • Редагування та адаптація проєкту «Новодністровська набережна»;
  • Збір та підготовка пакету документів до Міністерства економіки України для заміни обладнання для друку і видачі посвідчення водія та державної реєстрації транспортних засобів;
  • Моніторинг грантів та навчальних семінарів і направлення їх до відповідних відділів;
  • Налагодження контактів з Молодіжним центром м.Чернівці для активного розвитку молодіжної політики громади;
  • Участь у проєкті зі створення центру інтеграції на ринок праці молоді з числа ВПО та молоді громади, який буде реалізований з лютого по вересень 2023р. за підтримки U-LEAD;
  • Створення та реалізація проєкту «Коворкінг»;
  • Створення та реалізація проєкту «Шаховий клуб».

 

ЕКОНОМІКА ТА УПРАВЛІННЯ КОМУНАЛЬНИМ МАЙНОМ

Планування та звітність

Відділом систематично проводиться аналіз виконання заходів Програми соціально-економічного і культурного розвитку Новодністровської ТГ, Стратегії розвитку міста Новодністровськ до 2025 року та Програми розвитку малого і середнього підприємництва.

Розроблені і винесені на затвердження міською радою:

  • Програма соціально-економічного і культурного розвитку Новодністровської міської територіальної громади на 2022 – 2023 роки;
  • Програма «Благоустрій та поводження з твердими побутовими відходами Новодністровської ТГ на 2023 рік»;
  • Програма утримання об’єктів та майна комунальної власності Новодністровської територіальної громади на 2023-2024 роки;
  • Перелік об’єктів комунальної власності територіальної громади міста Новодністровськ, що підлягають приватизації в 2022 році.

 

Управління комунальним майном

Станом на 01.12.2022 р. року в оренді перебувало 74 об’єктів нерухомого майна загальною площею 6440,04 кв. м. Передано в оренду на пільгових умовах 21 об’єкт нерухомого майна. Проведено 14 засідань конкурсної комісії на право оренди комунального майна.

Сформовано Перелік першого типу об’єктів оренди, які підлягають передачі в оренду на аукціоні та Перелік другого типу об’єктів оренди, які не підлягають передачі в оренду на аукціоні. До переліків включено 11 об’єктів. Переліки постійно доповнюються та коригуються.

Проводиться робота щодо внесення інформації про вільні приміщення в систему електронних аукціонів «ProZorro оренда».

Підготовлено до передачі в оренду шляхом аукціону 6 нежитлових приміщень площею 309,8кв.м. Проведено 4 засідання аукціонної комісії.

Розглянуто 14 заяв на продовження терміну дії договорів оренди, щодо яких підготовлено додаткові угоди на продовження.

Щомісячно за рахунок оренди комунального майна міський бюджет поповнюється в середньому на суму близько 85тис.грн.

До приватизації підготовлено 4 об’єкти (резервуари насосної станції ІІ підйому, площею 261,8кв.м та очисні споруди, площею 580кв.м. незавершеної будівництвом панчішно-шкарпеткової фабрики; нежитлові приміщення площею 189кв.м, недобудований готель на 52 місця).

 

Торги і закупівлі

Закупівлі за бюджетні кошти  здійснюються згідно чинного законодавства з використанням електронної системи закупівель з метою відбору постачальника товару, надавача послуги та виконавця робіт.

Електронна система ProZorro підвищує ефективність закупівель, забезпечує прозорість процесу, зміцнює довіру підприємців до держави та створює умови для залучення більшої кількості учасників. У 2022 році Новодністровською міською радою всі закупівлі проводяться з використанням електронної системи. Було проведено 14 тендерних процедур, що дало можливість в загальному зекономити 246,7тис.грн. та перерозподілити їх на інші потреби міського бюджету. Також протягом року у систему «ProZorro закупівлі» Новодністровською міською радою внесено інформацію про 293 закупівлі на придбання товарів, робіт та послуг і оприлюднено звіти про проведення даних процедур.

 

Сфера торгівлі і послуг

Станом на 01.12.2022 року торговельне обслуговування населення міста забезпечує 171 об’єкт роздрібної торгівлі, в т.ч. 44 об’єкти з продажу продовольчих товарів, 114 об’єктів з продажу непродовольчих товарів, 13 об’єктів з продажу змішаних товарів та 19 закладів громадського харчування, 49 об’єктів сфери послуг (перукарні, телемайстерні, фото послуги, ремонт взуття, ремонт одягу, ритуальні послуги тощо), які належать як юридичним так і фізичним особам-підприємцям.

В поточному році  відкрито або відновлено роботу 7-ми об’єктів торгівлі та мобільного харчування, а саме:

Магазин «Дворик»;

Ресторан «Форест парк»;

Магазин «Колобок»;

Магазин «Най -най»

Кафе «Магія»

Кафе бар «Діана»

Магазин «Е-пиво».

У сфері побутового обслуговування населення продовжує працювати 49 підприємницьких структур. І надалі перше місце у сфері послуг займає надання перукарських послуг (11 структурних одиниць). В 2022р. розпочали роботу два міні-- готелі та автомийка.

Міський ринок. На ринку розміщено 620 торгових місць, на яких здійснюють торговельну діяльність 400 осіб, 255 з них – СПД; 25% з них ‑ СПД, які здійснюють продаж продовольчих товарів, 30% - СПД, які здійснюють продаж непродовольчих товарів, 45%, які здійснюють продаж сільськогосподарської продукції. Виробники сільськогосподарської продукції мають можливість здійснювати торгівлю на ринку продукцією власного виробництва, для чого відведено 120 торгових місць та створені відповідні умови.

Постійно проводиться упорядкування території міського ринку також відкриваються нові об’єкти торгівлі протягом 2022 року відкрито 3 нових стаціонарних об’єктів торгівлі.

 

Регуляторна політика

З метою впорядкування регуляторної діяльності коригується і оновлюється перелік діючих регуляторних актів. Зазначений перелік розміщений на офіційному сайті міської ради. Станом на 01.12.2022 року до переліку увійшло 11 регуляторних актів.

Щоквартально проводиться моніторинг діяльності міського ринку.

Розроблено та затверджено регуляторний акт «Про затвердження Правил благоустрою території Новодністровської ТГ» (в новій редакції).

Щомісяця здійснюється моніторинг розвитку промислового комплексу міста. Промисловий потенціал фактично представлений чотирма підприємствами: ДКП Управління «Тепловодоканал», ТВФ «ТРІО», ПП «Мітакс» та ТОВ «Лінгокомсервіс»).

 

Благоустрій

Протягом січня ‑ вересня 2022р. укладено 3 договори на послуги з благоустрою території м.Новодністровськ (прибирання та підмітання вулиць, місць загального користування, скверів, догляд та утримання громадських місць) на загальну суму 1 529тис.грн.

Укладено договір на технічне обслуговування системи вуличного освітлення на загальну суму 199тис.грн.

Укладено 3 договори на обслуговування міського кладовища на загальну суму 199тис.грн.

Укладено 3 договори на послуги з озеленення території та утримання зелених насаджень на загальну суму 198тис.грн.

Протягом 2022 року реалізовувались заходи «Програми благоустрою Новодністровської ОТГ». На виконання заходів з міського бюджету використано 299,5тис.грн. на:

Покращення зовнішнього вигляду та санітарного стану міста (організація роботи з прибирання міста, забезпечення своєчасного і повного збору та вивезення ТПВ, запобігання виникнення стихійних сміттєзвалищ);

Зовнішнє освітлення:

  • належне утримання, поточний ремонт, ліквідація аварійно-небезпечних ділянок (ситуацій) об’єктів зовнішнього освітлення міста;
  • автоматизація управління зовнішнім освітленням;
  • переоснащення, реконструкція, встановлення зовнішнього освітлення міста із запровадженням сучасних енергозберігаючих технологій.

Утримання зелених насаджень:

  •  захист, догляд за зеленими насадженнями міста;
  • ліквідація високорослих аварійних дерев (згідно актів обстеження близько 300 дерев);
  • підготовка квітникової продукції для озеленення міста;
  • облаштування та відновлення клумб, газонів, систематичний догляд за ними;
  • постійний догляд за станом скверу міста;

Утримання та благоустрій кладовища: забезпечення належних умов для поховань померлих (продовження робіт по впорядкуванню міських  кладовищ);

Заходи щодо регулювання чисельності безпритульних тварин.

 

 

АРХІТЕКТУРА, МІСТОБУДУВАННЯ, ЗЕМЕЛЬНІ ВІДНОСИНИ ТА ЕКОЛОГІЯ

У зв’язку із повномасштабним вторгненням РФ та введенням воєнного стану винесено заборону на безоплатну передачу державних, комунальних земель у приватну власність. Відповідно, відділ працював, надаючи консультативні послуги, розробляючи методичні рекомендації та впорядковуючи документи і картографічні матеріали. Впродовж 2022 року:

  • опрацьовано близько 80 звернень від фізичних та юридичних осіб;
  • підготовлено та подано на розгляд пленарних засідань міської ради 60 проєктів рішень;
  • направлено до ГУ Держгеокадастру Чернівецької області 15 запитів;
  • направлено для підписання 18 проектів договорів оренди землі;
  • підготовлено проекти додаткових угод до договорів оренди землі щодо їх продовження;
  • направлено 51 лист громадянам, юридичним особам, користувачам та орендарям земельних ділянок;
  • надано 3 інформаційні довідки ГУ ДФС у Чернівецькій області;
  • підготовлено 7 розпоряджень про скликання комісій;
  • присвоєні поштові адреси 22 об’єктам нерухомого майна;
  • видано 8 будівельних паспортів забудови території;
  • станом на 01.12.2022р. діють 142 договори оренди землі.

¨Погоджено та впорядковано зовнішній вигляд фасадів і благоустрій прилеглих територій окремих закладів торгівлі («Най-най», «Едем», ПП Скорейко тощо).

¨Ведеться робота щодо відведення земельної ділянки, погодження зовнішньої реклами для торгової мережі «АТБ-маркет», відкриття якого заплановано на наступний рік. Проводиться інтенсивна робота щодо впорядкування зовнішньої реклами та справляння за неї плати.

¨Завдяки укладенню договорів за користування окремим елементом благоустрою переважна більшість власників тимчасових споруд добросовісно сплачують кошти до місцевого бюджету.

¨За ініціативи ПрАТ «Укргідроенерго» проведено роботи щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку у м-н «Лісний». Розпочато роботи щодо відведення земельних ділянок для малоповерхової блокованої забудови у м-н «Лісний» та «Молодіжний».

¨Спільно з ПрАТ «Укргідропроект» та за фінансової підтримки ПрАТ «Укргідроенерго» розроблено робочу документацію щодо реконструкції площі на розі вулиць Буковинської і Подільської, реалізація даного проекту запланована на 2023 рік.

¨Проведена робота щодо впорядкування реєстрації земельної ділянки на березі річки Дністер (веслувальна база).

¨Вперше в м.Новодністровськ проведені земельні торги у формі електронного аукціону з права продажу оренди двох земельних ділянок. За результатами аукціону дохід з однієї земельної ділянки до бюджету міста складатиме 115тис.грн. в рік. Щодо другої земельної ділянки земельні торги вважаються такими, що не відбулися через відсутність учасників.

Станом на 01.12.2022р. надходження плати за землю до міського бюджету склали 4 970тис.грн., в тому числі:

  • податок з власників (юридичні особи) – 1 101тис.грн.;
  • орендна плата з юридичних осіб ‑ 2 201тис.грн.;
  • податок з власників (фізичні особи) – 192тис.грн.;
  • орендна плата з фізичних осіб – 1 476тис.грн.

Прийнято 3 рішення про продаж земельних ділянок на загальну суму 1 205тис.грн та готується рішення про продаж ще однієї ділянки на суму 550,4тис.грн.

 

СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ НАСЕЛЕННЯ

І. За рахунок державного бюджету нараховані та виплачені:

1) Державні соціальні допомоги (наростаючим підсумком):

  • сім’ям з дітьми на суму ‑ 4 594,6тис.грн. (середньомісячна кількість отримувачів 237);
  • малозабезпеченим сім’ям ‑ 2 023,7тис.грн. (середньомісячна кількість отримувачів 42);
  • особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю – 4 242,3тис.грн. (середньомісячна кількість отримувачів 105);
  • дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів – 8,3тис.грн. (1 отримувач),
  • дітям-сиротам та дітям, позбавлених батьківського піклування у прийомних сім’ях – 168,6тис.грн. (2 прийомні сім’ї),
  • особам, які проживають разом з особами з інвалідністю І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу – 312,2тис.грн. (середньомісячна кількість отримувачів 11);
  • дітям, які виховуються у багатодітних сім’ях – 1 190,4тис.грн. (середньомісячна кількість отримувачів 41);
  • внутрішньо переміщеним особам на проживання – 18 321тис.грн. (середньомісячна кількість отримувачів 475);
  • особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю – 1 052тис.грн. (середньомісячна кількість отримувачів 40);
  • компенсаційної виплати за догляд за особою з інвалідністю I групи/за особою, яка досягла 80-річного віку, – 0,4тис.грн. (1 отримувач).

2) Житлових субсидій на оплату житлово – комунальних послуг (наростаючим підсумком) – 6 555,6тис.грн. (середньомісячна кількість отримувачів 522).

3) Пільги на оплату житлово – комунальних послуг (наростаючим підсумком) – 2 269,5тис.грн. (середньомісячна кількість отримувачів 247).

4) Разової грошової допомоги до 5 травня – 89,5тис.грн. (60-м ветеранам війни та прирівняним до них особам).

5) Компенсації за пільгове забезпечення продуктами харчування громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи ‑ 434тис.грн., за надання додаткової відпустки – 95,2тис.грн.

6) Грошової допомоги для компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам 8,8тис.грн. (1 постраждалій внаслідок Чорнобильської катастрофи особа 1 категорії).

7) Оплата реабілітації дитини з інвалідністю ‑ 16тис.грн. (1 особа).

8) Грошової компенсації замість санаторно-курортної путівки та вартості самостійного санаторно-курортного лікування – 1,7тис.грн. (3 особам)

9) Одноразової матеріальної допомоги непрацюючим малозабезпеченим особам, особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю на суму 4,8тис.грн. (5 осіб).

ІІ. За рахунок обласного бюджету виплачено:

Відшкодування витрат на здійснення поховання 2-х учасників бойових дій ‑ 9,2тис.грн.

ІІІ. За рахунок місцевого бюджету нараховані та виплачені:

1) Компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги, та компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі (наростаючим підсумком) на суму 123,5тис.грн. (середньомісячна кількість отримувачів 5).

2) Відшкодування витрат надавачу телекомунікаційних послуг за пільги з абонементної плати телефонного зв’язку ‑ 0,7тис.грн. (1 отримувач).

3) Надання одноразової матеріальної грошової допомоги особам, що перебувають у складних життєвих обставинах, ‑ 332,4тис.грн. (55 мешканцям Новодністровської ТГ).

4) Надання щомісячної одноразової матеріальної  грошової допомоги матері померлого учасника АТО ‑ 28,7тис.грн.

5) Надання одноразової матеріальної грошової допомоги на поховання особи, яка не досягла пенсійного віку, на момент смерті не працювала, не зареєстрована у Центрі зайнятості як безробітна – 23,3тис.грн. (6-м особам, які зобов'язалась поховати померлого).

6) Надання щомісячної одноразової матеріальної грошової допомоги особам, які мають статус «Почесний донор України» ‑ 13,2 тис. грн. (особам).

7) Надання одноразової матеріальної грошової допомоги з нагоди дат чи подій – 262,9тис.грн. (333 особи).

¨Також систематично вносяться дані до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги (по Новодністровській ТГ: 135 ветеранів війни та прирівняних до них осіб, 435 ветеранів праці, 188 дітей війни, 190 громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, 11 ветеранів силових структур та вдів ветеранів силових структур, 2 реабілітовані особи, 356 осіб з інвалідністю, 35 багатодітних сімей, тощо).

 

ОХОРОНА ЗДОРОВЯ

КНП «Центр ПМСД м.Новодністровськ»

Штатна чисельність працівників складає 39 осіб: лікарі ‑ 8, молодші спеціалісти з медичною освітою ‑ 19, молодший медичний персонал – 4, інший персонал ‑ 8.

Укладено 11 430 декларацій з мешканцями Новодністровської ТГ та ближніх сіл.

В 2022р. з НСЗУ заключено договір про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій на надання медичних послуг за напрямом «Первинна медична допомога», «Вакцинація від гострої респіраторної хвороби COVID-19» (пакет 36).

Включно з відвідуваннями хворих вдома здійснено 29 442 відвідувань. З них 29 442 послуги надано мешканцям навколишніх сіл, 792‑ військовослужбовцям ТрО, 1215 – ВПО.

ЛКК Центру ПМСД направлено на МСЕК 16 первинних хворих, 16 пацієнтів визнано інвалідами. Вперше виявлено 15 онкохворих пацієнтів, в 3 осіб вперше виявлено туберкульоз.

Проведено 2 081 ЕКГ, зроблено 12492 різні аналізи.

Капітально відремонтовано денний стаціонар на 25 ліжок (20 дорослих і 5 дитячих). У 2022 році проліковано 35 684 пацієнтів, проведено 138 873 маніпуляцій.

Провакциновано проти COVID-19 4 705 пацієнтів.

Природній приріст населення в абсолютних числах за 2022 рік склав -43 (109 осіб померло, народилося 66 дітей).

Доходи підприємства:

  1.  НСЗУ – 8 611,6тис.грн. (підстава - звіти НСЗУ за 2022р.);
  2. Державний бюджет (централізоване постачання) ‑ 148тис.грн.;
  3. Місцевий бюджет – 600тис.грн. (підстава ‑ Програма розвитку КНП «ЦПМСД м.Новодністровськ» на 2021-2023 рр. З них використано:
  • пільгові рецепти 244,4тис.грн.,
  • заробітна плата мобілізованих працівників – 180тис.грн.,
  • заробітна плати працівникам денного стаціонару – 70тис.грн.,
  • поточний ремонт приміщення 105,6тис.грн.
  1. Інші доходи – 1 186,8тис.грн. (благодійні внески, інші надходження)
  2. Безкоштовна передача цінностей (профспілки енергетиків) – 234,8тис.грн.

 

КНП «Новодністровська міська поліклініка» 

В складі закладу: лабораторія, рентген-кабінет, фізіотерапевтичний кабінет.

Штатна чисельність 50 працівників: 14 лікарів (лікар терапевт, ендокринолог, хірург, ортопед-травматолог, стоматолог, стоматолог-хірург, гінеколог, офтальмолог, отоларинолог, невропатолог, дерматовенеролог, лікар-лаборант, лікар УЗД, ренгенолог) 20 молодших спеціалістів з медичною освітою, 8 молодшого медичного персоналу, 8 іншого персоналу.

У 2022р. з НСЗУ заключено договір про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій на надання медичних послуг за напрямом «Поліклінічна допомога населенню в амбулаторних умовах », (пакет 9).

За 2022р. здійснено 33 208 прийомів включно з відвідуваннями хворих вдома. З них 5 783 послуги надано мешканцям навколишніх сіл.

Доходи підприємства:

  1.  НСЗУ – 5 043,5тис.грн. (підстава - звіти НСЗУ за 2022р.)
  2. Місцевий бюджет – 8 057тис.грн. (підстава - Програма фінансової підтримки КНП «Новодністровська міська поліклініка на 2022 ‑ 2023рр.») З них використано:
  • заробітна плата працівників – 4 612,22тис.грн.;
  • закупівля медикаментів – 130,54тис.грн.;
  • оплата комунальних послуг та енергоносіїв – 3 176,55тис.грн.;
  • придбання вогнегасників та інших засобів пожежогасіння ‑ 34,47тис.грн.;
  • обробка горищ протипожежною сумішшю ‑ 55,87тис.грн.;
  • виплата пільгових пенсій – 55,87тис.грн.
  1. Інші доходи (платні послуги, орендна плата, благодійні внески тощо) – 1 209,86тис.грн.

 

ОСВІТА

Для задоволення освітніх потреб функціонує мережа навчальних закладів:

- Новодністровський ОЗЗСО «Новодністровська гімназія» – 34 класи, 817 учнів;

- Новодністровський ЗЗСО ІІ-ІІІ ступенів – 13 класів, 312 учнів;

- ЗДО (ясла-садок) «Радість» – 9 груп, 186 вихованців;

- ЗДО (ясла-садок) «Ромашка» – 7 груп, 141 вихованець.

Середня наповнюваність класів ‑ 24 учні, середня наповнюваність груп ‑ 20 вихованців. В дошкільних закладах виховуються 45 діток з числа ВПО, в школах – 43 учні з числа ВПО. Освітній процес забезпечують 146 педагогів, потреби з функціонування закладів забезпечує 101 технічний працівник. Впродовж року відповідно до безпекової ситуації та побажань батьків стаціонарне навчання чергувалося з проведенням уроків в онлайн режимі.

Фінансування

З початку року видатки з місцевого бюджету на утримання закладів освіти міста склали 34 384тис.грн. З них, зокрема:

заробітна плата

21 099,3тис.грн.

продукти харчування

1 948,5тис.грн.

медикаменти

17тис.грн.

теплопостачання

7 985,5тис.грн.

водопостачання

305тис.грн.

енергоносії

1 744,2тис.грн.

вивіз сміття

79,9тис.грн.

послуги, крім комунальних

550,8тис.грн.

стипендії обдарованим дітям, гранти, одноразова грошова допомога дітям-сиротам, стипендія міського голови

51,6тис.грн.

ОЗЗСО «Новодністровська гімназія» отримав 3 тисячі доларів від ЮНІСЕФ. Придбано: генератор – 62тис.грн., пальне – 15тис.грн., обігрівачі (12 штук) – 24,5тис.грн. Також як благодійна допомога з різних джерел до навчальних закладів надійшли: набір посуду (каструлі) – 12тис.грн., 2 пральні машини – 21тис.грн., 5 ноутбуків – 26,5тис.грн., 100 ковдр – 15тис.грн., генератор – 46тис.грн.

 

Досягнення:

Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»):

«Дністровські вояки» ‑ І місце в Чернівецькій області серед роїв молодшої вікової групи,

«Дністровські гайдамаки» ‑ ІІІ місце в Чернівецькій області в старшій віковій категорії.

Обласний етап конкурсу екологічних агітбригад «Зміни клімату. Ваші дії»: ОЗЗСО «Новодністровська гімназія» ‑ ІІ місце.

ІІ етап ХІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка: учні навчальних закладів міста ‑ 5 призових місць.

Міжнародний конкурс талантів «Євро зима»: гран-прі, вихованка гуртка «Флористика», БДТ.

Обласний конкурс «Космічні фантазії»: диплом ІІ ступеня, вихованка гуртка «Сувенірний», БДТ.

Відкритий дистанційний конкурс-виставка «Новорічні пригоди»: один диплом ІІ ступеня, три дипломи ІІІ ступеня – вихованці гуртка «Сувенірний» , БДТ.

Відкрита дистанційна виставка-конкурс: «Space Dreams - 2022»: два дипломи І ступеня,

три дипломи II ступеня, два дипломи ІІІ ступеня – вихованці гуртка «Сувенірний», БДТ.

ІІ Всеукраїнський дистанційний багатожанровий конкурс талантів «Чарівний Янгол – 2022»: диплом II ступеня ‑ вихованка гуртка «Сувенірний», БДТ.

Всеукраїнський конкурс «Битва жанрів»: диплом І ступеня ‑ фольклорно-етнографічний гурток «Баюр», БДТ ,

Всеукраїнський конкурс «Квіти надії»: - перша премія та дипломом ‑ фольклорно-етнографічний гурток «Баюр» , БДТ.

Всеукраїнський конкурс «Таланти єднає Україна»: диплом І ступеня ‑ фольклорно-етнографічний гурток «Баюр» , БДТ.

Міжнародний конкурс «Євро-літо»: перша премія та дипломом ‑ фольклорно-етнографічний гурток «Баюр» , БДТ.

Міжнародний фестиваль-конкурс «Гармонія талантів: диплом І ступеня, фольклорно-етнографічний гурток «Баюр» , БДТ.

Міжнародний конкурс талантів «Євро зима»: І місце, фольклорно-етнографічний гурток «Баюр», БДТ.

Всеукраїнський багатожанровий фестиваль-конкурс «Велика родина моя Україна»: ІІІ місце ‑ вихованка театрального гуртка, БДТ.

Всеукраїнський багатожанровий двотуровий дистанційний фестиваль-конкурс «Козацькому роду нема переводу»: ІІІ місце ‑ вихованка театрального гуртка, БДТ.

Всеукраїнський двотуровий конкурс мистецтв другий тур «Новорічні дива»:

три ІІІ місця ‑ вихованки театрального гуртка, БДТ.

Відкрита обласна музична гра до Дня Незалежності України в онлайн форматі «Моя Україна», вікова категорія «Дорослі»: І місце – гурток «Літературна студія», БДТ.

Також освітяни і технічний персонал навчальних закладів беруть участь у волонтерській діяльності, силами учителів, батьків та учнів проведено ряд благодійних  акцій «Спільними зусиллями», виручені кошти в сумі 89тис.грн. передані на потреби ЗСУ. Безперервно проводиться збір смаколиків та листівок для формування посилок військовим.

 

КУЛЬТУРА

Відділ культури та працівники закладів культури під час воєнного стану активно включились у волонтерську діяльність, допомагаючи виконавчим органам міської ради врегульовувати проблеми особливого періоду. Так з початку широкомасштабного вторгнення відділом було розміщено в комунальних закладах 265 ВПО, надано гуманітарної допомоги 4 034-ом людям.

Разом з тим, виконувались і прямі обов’язки.

Новодністровським історичним музеєм у 2022 році проведено 7 публічно-тематичних заходів, в яких взяли участь 99 осіб, в т.ч. 34 учні і 10 екскурсій залами музею (149 відвідувачів, в т.ч. 51 учень). Протягом 2022 року музей відвідало 248 осіб. Фонди музею станом на кінець 2022 року складають 2 841 предмет.

Новодністровська міська бібліотека: читачі – 700, відвідування – 8 971, книговидача – 11 203. Бібліотечний фонд на 01.01.2023 р. – 11102 прим. на суму 454тис.грн.

БНДТ «Молодіжний» було проведено 37 заходів, в реальному часі та онлайн-режимі, різноманітні за напрямками, формами та тематикою (мітинги, заходи пов’язані із відзначенням державних, професійних, національних свят, свят за народним календарем, розважальні тощо).

Новодністровська музична школа – 96 учнів, 7 з них – ВПО. 31 пільгових категорій учень здобуває освіту безоплатно відповідно до внесених змін до Закону України «Про позашкільну освіту» ст.26 ч.2.

У закладі  функціонує 3 відділи: струнно-фортепіанний, народно-духовий, теоретичний відділ (з класом сольного співу). Впродовж року учні музичної школи взяли участь і стали переможцями в 41-му Міжнародних та Всеукраїнських конкурсах; 46 учнів отримали 123 дипломи за І, ІІ, ІІІ місця та Гран-прі.

Обдарованим учням виплачено стипендію міського голови в сумі 13,2тис.грн.

 

ФІЗКУЛЬТУРА І СПОРТ

Січень 2022:

ФК «Тірас» ‑ Чемпіон Дністровського району з футзалу сезону 2021-2022р.р.;

Команда юнаків 2011/12р.н. КУ «НДЮСШ» – призер Всеукраїнського дитячого футзального турніру (м.Сатанів Хмельницької обл.).

З 24 лютого навчання в КУ «НДЮСШ» та проведення спортивно-масових заходів призупинено.

З 1 квітня навчально-тренувальний процес відновлено.

Проведені дитячі турніри з футболу на підтримку ЗСУ.

Відновлено ІІ Чемпіонат Дністровського району з футболу серед юнацьких команд, де команда «Тірас» КУ «НДЮСШ» здобула перемогу.

Ця ж команда виступивши у двох вікових категоріях на Всеукраїнському турнірі з футзалу «Autumn futsal fest 2022»: юнаки 2010р.н. вибороли ІІІ місце, юнаки 2009р.н ‑ ІІ місце і стали фіналістами, в результаті всі учасники цих команд отримали ІІ-ий спортивний розряд.

4-ом спортсменам відділення веслування на байдарках і каное присвоєно ІІ спортивний розряд за результатами виступів на всеукраїнському рівні.

Кращі спортсмени міста до дня фізичної культури та спорту отримали щорічну стипендію міського голови.

За кошти міського бюджету встановлено систему відеоспостереження, «тривожну кнопку», пожежну і охоронну сигналізацію (414тис.грн.)

За ініціативи депутатського складу та за підтримки міського голови з міського бюджету виділено 150тис.грн на оновлення спортивного інвентарю та придбання форми єдиного зразка.

В приміщенні КУ «НДЮСШ» облаштовано безпечні укриття для тренерських та учнівських колективів.

 

ЦЕНТР НАДАННЯ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ

За 2022 рік працівниками центру надано 10 564 послуг.

Протягом року значно зросла кількість людей, які користуються послугою соціальної допомоги вдома, загальна їх кількість становить 43 особи.

Створена консультативна служба та кризова кімната для осіб, які постраждали від насильства

Протягом року громадянам та ВПО видано близько 300 технічних засобів реабілітації.

При Центрі створено місце компактного проживання ВПО. За час воєнного стану ним скористалися -106 осіб.

Отримано гуманітарну допомогу від організацій: МОМ, ГО « Гільфе», ООН «Юнісеф», ГО «Карітас». Налагоджена співпраця з Міжнародним благодійним фондом «Партнерство кожній дитині», завдяки якій Центр отримав ноутбук та 2 планшети ‑ для роботи фахівців.

Надано гуманітарну допомогу у вигляді гігієнічних наборів, одягу, взуття, постільної білизни, дитячого харчування та дитячої гігієни для  понад 1500 внутрішньо переміщеним особам.

Проведена благодійна акція «Готуємось до школи» для забезпечення канцелярським приладдям дітей, що опинилися в складних життєвих обставинах.

Протягом року особам певних категорій та діткам, які зареєстровані в Центрі, надавалися продуктові набори та інші  подарунки до свят.

Також Центр разом із волонтерами зібрали кошти для забезпечення дітей із числа ВПО канцелярією.

Протягом травня-червня 2022 року працівниками Центру було зареєстровано близько 3 000 ВПО, що тимчасово оселилися в Новодністровській, Сокирянській, Вашковецькій та Кельмененцьких громадах ‑ для отримання фінансової допомоги від ООН. Також зареєстровано 538 осіб пенсійного віку Новодністровської та Сокирянської громад в рамках програми Є-допомога.

В Центрі функціонує творчий колектив «Співочі бабусі», які активно беруть участь у святкових концертах.

 

ЦЕНТР НАДАННЯ АДМІНІСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ

Управлінням «Центр надання адміністративних послуг» Новодністровської міської ради надаються 174 послуги, в тому числі послуги УПСЗН, Держгеокадастру. Також, на підставі узгоджених рішень, представники Сокирянського відділення управління виконавчої дирекції ФСС та Управління «Тепловодоканал» надають послуги в приміщенні  ЦНАПу.

Для зручності в приміщенні ЦНАПу працює термінал для оплати платних послуг, які надаються в Управлінні, а також, комунальних послуг, послуг зв’язку тощо.

За три квартали 2022р. надано 5 757 послуг (з них: реєстрація речових прав – 1 101, прописка виписка та видача довідок – 892, послуги соціального характеру ‑ 937 та ін.),

Надаються консультації ВПО та проводиться робота щодо прийняття та опрацювання заяв власників квартир, які прихистили даних осіб.

Адміністраторів ЦНАПу підключено до Реєстру пошкодженого та знищеного майна.

 

ЮРИДИЧНИЙ ВІДДІЛ

У звітному періоді працівниками відділу:

-підготовлено 16 проєктів рішень на розгляд виконавчого комітету

-вивчено та погоджено проєкти рішень сесії міської ради та виконавчого комітету, що виносились на розгляд в цьому році;

-працівники відділу систематично беруть участь у засіданнях депутатських комісій та комісіях до чергових засідань виконавчого комітету, а також спеціальних комісіях;

-розроблено/перевірено і зареєстровано більше 150 договорів;

-зареєстровано 6 колективних договорів в комунальних установах та в бюджетних організаціях;

-на виконанні перебувало більше ста документів вхідної кореспонденції та близько ста документів вихідної кореспонденції;

-підготовлено 74 розпорядження міського голови з різних питань;

-проводилася активна участь у роботі адміністративної комісії;

-працівниками відділу підготовлено ряд позовних заяв, заперечень/відзивів, пояснень, апеляційних та касаційних скарг у справах (12 документів).

-брали участь у цілому ряді судових засідань;

-відділ співпрацює з відділами ДВС щодо виконання рішень судів, систематично направляє накази/виконавчі листи про примусове виконання рішень;

Крім того, відповідно до рішення виконавчого комітету, юридичний відділ надає адміністративні послуги:

  • дозвіл на приватизацію квартир/житлового приміщення (кімнати у гуртожитку);
  • видача дубліката свідоцтва про право власності на житло;
  • внесення змін та доповнень до свідоцтв про право власності на житло.

На користь Новодністровської міської ради:

задоволено позов до Господарського суду за участю представника Новодністровської міської ради до ТОВ «Енергопром» про стягнення заборгованості з орендної плати за землю площею 1,0369га на загальну суму 553,3тис.грн,

задоволено позов до Господарського суду за участю представника Новодністровської міської ради до ТОВ «Енергопром» про стягнення заборгованості з орендної плати за землю площею 3,2443га на загальну суму 1 546,4тис.грн,.

Сокирянським районним судом відмовлено в позовних вимогах Г.Д.Тодорович про визнання протиправними та скасування рішень Новодністровської міської ради та скасування запису державного реєстратора Новодністровської міської ради про право власності на земельну ділянку в реєстрі речових прав на нерухоме майно та реєстрі прав власності на нерухоме майно.

 

СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ

На первинному обліку служби у справах дітей перебуває 23 дитини, з них 13 дітей-сиріт та 10 дітей, позбавлених батьківського піклування. Також на території м.Новодністровськ фактично проживають статусні діти, які прибули з інших адміністративно-територіальних одиниць і перебувають на вторинному обліку служби у справах дітей: 2 дитини-сироти (1 дитина-сирота з числа внутрішньо переміщених осіб) та 4 дитини, позбавлені батьківського піклування. У місті функціонує 2 прийомних сім’ї, в яких виховується 3 статусних дитини.

Служба у справах дітей також здійснює облік дітей, які проживають у сім’ях, що опинилися в складних життєвих обставинах. Таких сімей у м.Новодністровськ 6, в них виховується 13 дитина.

За сприяння служби у справах дітей 4 дітям з числа внутрішньо переміщених осіб, в тому числі 3 дітям-сиротам, оформлено довідку ВПО та зібрано документи для призначення й отримання щомісячної державної допомоги для ВПО.

У службі у справах дітей функціонує Єдина інформаційно-аналітична система (ЄІАС) «Діти», де вносяться дані про всіх дітей, які перебувають на обліку, їх законних представників, про кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни/піклувальники, кандидатів в усиновлювачі. Службою забезпечено своєчасне внесення даних до ЄІАС «Діти», що складає 100% наповнюваність системи відповідно до списку дітей, які перебувають на обліку.

У жовтні 2022 року ГУ Національної соціальної сервісної служби в Чернівецькій області було проведено перевірку служби у справах дітей Новодністровської міської ради щодо ведення обліку дітей в ЄІАС «Діти». Порушень не виявлено.

Служба у справах дітей тісно співпрацює з МБФ «Партнерство «Кожній дитині», що діє за підтримки дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ.

Спеціалістами служби дітей Новодністровської міської ради систематично проводиться робота з обліку, супроводу, соціального захисту, інспектування, превенції, збору та передачі благодійної допомоги, організації розважальних заходів стосовно дітей із уразливих категорій. Здійснено ряд заходів і благодійних акцій до релігійних, державних свят та відповідно до плану роботи. Фінансування заходів здійснюється за рахунок місцевого бюджету та за підтримки благодійників.

 

КУ «Міський центр професійного розвитку педагогічних працівників Новодністровської міської ради»

Діяльність міського Центру ПРПП НМР спрямована на здійснення науково-методичного супроводу професійного розвитку педагогів в умовах створення Нової української школи та  на науково-методичне забезпечення реалізації  Законів України, Постанов КМУ, Концепції «Нова українська школа», Державних стандартів освіти, державних, регіональних освітніх програм з урахуванням змін, які відбуваються в освітньому просторі України.

У 2022році Центр ПРПП уклав договори про співпрацю з Державною службою якості освіти у Чернівецькій області та з Інститутом післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області, що дало можливість залучати провідних фахівців цих закладів до проведення спільних із Центром заходів. Координацію науково-методичної роботи з педагогами забезпечує науково-методична рада міського центру, яка була створена у 2022р.

На базі Центру діє 14 професійних спільнот та 2 студії для керівників і заступників керівників освітніх закладів: управлінська та методична. У рамках діяльності професійних спільнот проведено 37 інформаційно-методичних семінарів і семінарів-практикумів, 34 групових та 32 індивідуальних консультувань, здійснювався науково-методичний супровід педагогів у підготовці до фахових конкурсів, участі у сертифікації, у підготовці методичних матеріалів для схвалення науково-методичною радою ІППО, у питаннях атестації. Для якісної організації роботи професійних спільнот Центром створено вайбер-групи.

Протягом року 100% педагогів міста підвищили свою кваліфікацію на базі ІППО ЧО, Чернівецького національного університету ім.Юрія Федьковича та Центру ПРПП Новодністровської міської ради .

Освітяни міста були слухачами більше 50-ти навчальних вебінарів, семінарів, форумів, практикумів, що проводилися ІППО ЧО, Державною службою якості освіти у Чернівецькій області, УІРО, міським центром та ін. з впровадження інноваційних технологій, STEM-освіти, організації інклюзивного навчання, роботи в умовах Нової української школи, управлінської діяльності.

На базі Центру було створено розмовний клуб «З Україною у серці» та розроблено програму роботи, відповідно до якої впродовж трьох місяців його учасники, в точу числі ВПО, отримували знання з оволодіння державною мовою. У червні 2022р. Центром було організовано роботу літнього англомовного табору «Нашого цвіту по всьому світу» для школярів освітніх закладів міста.

Міський центр зареєстровано на Національній платформі можливостей професійного розвитку педагогічних працівників «EdWay». Розроблено макет сайту установи, який активно запрацював у 2022році, де висвітлюється діяльність роботи Центру та розміщено методичні матеріали на допомогу педагогам. . Створено веб-сторінку у соціальній мережі Фейсбук, через яку здійснюється інформування педагогів та громадськість.
Скачати звіт: 
https://rada.info/upload/users_files/05398510/7f0a9abef42e08638c385e118f6f74fb.docx


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора