Новодністровська ТГ

Дністровський район Чернівецька область

В місті триває омолодження зелених насаджень

Дата: 30.01.2023 16:45
Кількість переглядів: 167

Фото без описуХаотично насаджені плодові дерева впереміж із дикорослими, широколисті і хвойні, чимало з яких мають вади стовбурів і пошкодження – такого не має бути в середмісті сучасного населеного пункту. Тому міська влада взяла курс на омолодження та окультурення зелених насаджень і активно проводить цю діяльність.

Видалення старих дерев проводиться відповідно до затверджених виконавчим комітетом міської ради актів. Рішення щодо омолодження чи видалення тих чи інших дерев чи групи дерев приймалися впродовж кількох попередніх років, але не завжди виконувались через брак коштів на ці роботи. Всього назбиралось актів стосовно майже 450-ти одиниць зелених насаджень.

В даний час виникла можливість скористатися послугами підприємства, яке готове безкоштовно здійснити роботи, лише забираючи в рахунок оплати спиляну деревину. Новодністровською міською радою належно оформлені договірні відносини, відповідно до яких на території міста проводяться вказані роботи.

Наступним етапом буде видалення кореневищ та вирівнювання зелених зон. Паралельно проводитимуться роботи з ремонтів міжбудинкових доріг і тротуарів. І вже обговорюється питання щодо озеленення. Висаджувати планується підрослі саджанці, які з більшою ймовірністю приживуться та не будуть знищені вандалами. Мова йде про алеї декоративних кленів, сакур, катальп, трояндових кущів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора