Новодністровська ТГ

Дністровський район Чернівецька область

Починаючи з 1 лютого електропостачання відключатимуть усім, включно з лініями, які живлять об'єкти критичної інфраструктури

Дата: 01.02.2023 11:32
Кількість переглядів: 300

Фото без опису31 січня за ініціативи міського голови Наталі Цимбалюк відбулася зустріч мешканців громади із очільником Дністровської районної ради Віталієм Якубенком та

начальником Кельменецького РЕМ АТ «Чернівціобленерго» Іваном Рибаком.

Присутні - депутати та мешканці, які відгукнулись на пропозицію Наталі Цимбалюк, отримали відповіді на питання щодо нерівномірного розподілу між споживачами електричної енергії у Новодністровську з перших вуст.

На початку енергетичної кризи керівництву Новодністровська вдалося обґрунтувати потребу у заживленні ліній, де перебувають такі об'єкти, як міська котельня, лікарня та ін.

Тому від тривалої відсутності електрики потерпала лише частина будинків мкрн "Діброва", а не два мікрорайони, як було на початку масованих атак окупантів на енергосистему України у жовтні-листопаді минулого року.

Зробити справедливий розподіл лімітів споживання електрики між усіма споживачами - результатом такого завдання від керівництва держави є новий підхід до формування графіків.

Як повідомив голова РВА Віталій Якубенко, з 01.02.2023 р. будуть діяти графіки із сірими зонами. Це означає: червоні зони - гарантовано світла немає, зелені - гарантовано є, сірі - час протягом якого рішення прийматимуть у залежності від обставин (загальний рівень споживання, температура повітря тощо).

Іван Рибак наголосив, що відтепер на Буковині загалом і в Новодністровську зокрема відключатимуть світло усім, навіть тим споживачам, які знаходяться на одній лінії з об'єктами інфраструктури - це дозволить збільшити час протягом якого буде гарантоване елекропостачання.

Також Іван Миколайович зауважив, що великий вплив на кількість електрики має погода. В області є значна кількість сонячних панелей, тому в дні, коли небо ясне, час подачі електрики триває довше. Зазвичай область споживає близько 400МВт, наразі ліміти на Буковину коливаються близько 100МВт тому й ситуація така, що світла більше немає, ніж є.

Утім нові графіки мають забезпечити більш справедливий розподіл наявних потужностей між споживачами.

Також на зустрічі було вкотре підтверджено, що Обленерго не узгоджує графіків відключень із місцевою владою, а діє в рамках лімітів, які йому доводить НЕК «Укренерго».

Джерело: Новодністровське радіо


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора