Новодністровська ТГ

Дністровський район Чернівецька область

У Новодністровську відкрито кімнату психосоціальної підтримки в рамках програми Червоного Хреста BraVo

Дата: 07.02.2023 09:44
Кількість переглядів: 216

Від початку повномасштабного вторгнення Товариство Червоного Хреста України активізувало свою роботу у Новодністровську.

Неодноразово мешканцям громади та внутрішньо переміщеним особам надавалась гуманітарна допомога від міжнародних донорів, а закладу дошкільної освіти «Ромашка» було передано генератор. Влітку місто отримало офіційне представництво ТЧХУ, а з вересня 2022 року завдяки сприянню міської влади в Новодністровську розташувалась Дністровська районна організація Товариства Червоного Хреста України, якому було надано приміщення на пільгових умовах: 1 поверх буд. 1 Г мкрн «Юність».

 

У середу 1 лютого було здійснено черговий крок у розширенні допомоги, яку можуть надавати волонтери Червоного Хреста громадянам. У рамках програми BraVo почала діяти кімната психосоціальної підтримки для дітей та дорослих. Загалом на Буковині це шостий подібний пункт. Такі кімнати функціонують у Вижниці, Новоселиці, Кіцмані та дві у Чернівцях.

 

З нагоди відкриття завітали представники та керівництво Чернівецької обласної організації ТЧХУ: голова Мирослава Островецька, заступниця Наталя Візнюк та спеціаліст з розвитку та організації волонтерства Олена Кирилюк. Вони подякували колективу Дністровського районного осередку на чолі із Надією Боднар за проведену кропітку роботу та облаштування локації, а Новодністровській міській раді та особисто міському голові Наталі Цимбалюк за підтримку та всебічне сприяння діяльності організації.

 

Разом із заступником міського голови Борисом Петриком було обговорено подальшу взаємодію громади із Товариством Червоного Хреста, можливу участь у грантових проєктах, які пропонують міжнародні донори.

 

Кімната психосоціальної підтримки для дітей та дорослих – це простір для психологічного розвантаження і творчості, вона укомплектована відповідними меблями та інвентарем, іграшками. Наразі між Новодністровською міською радою, Відділом гуманітарної політики та районною організацію ТЧХУ укладені меморандуми про співпрацю. Невдовзі буде організовано відвідування вихованців освітніх закладів міста й іншу спільну діяльність.

 

Також сюди можуть звертатися в особистому порядку усі, хто потребує такої підтримки, за контактним номером: 093 306 26 94.

 

У Новодністровську, окрім голови організації та спеціаліста, працюють іще п’ять волонтерів, які будуть здійснювати свою роботу не лише на власній локації, а й в закладах міста. Із настанням теплої погоди планують влаштовувати заходи для дітей просто неба. Також на базі Дністровської районної організації ТЧХУ діятиме безкоштовний банк одягу для ВПО і пункт видачі засобів реабілітації для всіх потребуючих громадян (інвалідні візки, милиці, ходунки тощо). Так завдяки спільним зусиллям волонтерської організації та громади створено умови для надання допомоги усім, хто опинився в кризовій ситуації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора