Новодністровська ТГ

Дністровський район Чернівецька область

Виконком переглянув вартість гарячого харчування в навчальних закладах міста

Дата: 15.02.2023 12:38
Кількість переглядів: 201

Місцевий бюджет покриває витрати на харчування вихованців закладів дошкільної освіти та учнів закладів загальної середньої освіти пільгових категорій.

9 лютого виконавчий комітет Новодністровської міської ради розглянув ініційоване відділом гуманітарної політики питання щодо перегляду вартості харчування дітей у навчальних закладах міста та розширення переліку пільговиків.

Так, в ЗДО вартість меню для одного вихованця складає від 52 до 57 гривень в день. В навчальних закладах учні пільгових категорій безкоштовно отримують харчування на суму від 30 до 35 гривень.

До попереднього рішення, де пільговими категоріями були визначені:

діти –сироти;

діти, позбавлені батьківського піклування;

діти з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах (групах);

діти із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ ям»;

діти з числа внутрішньо переміщених осіб;

діти, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів;

діти, з числа осіб, визначених у статті 10 Закону України « ро статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»,

добавлено:

діти, батьки яких мають посвідчення учасника бойових дій; діти, батьки яких мобілізовані, проходять військову службу та беруть безпосередню участь в бойових діях, або задіяні в здійсненні заходів з національної безпеки і оборони.

Наразі в закладах освіти безкоштовним гарячим харчуванням охоплено 220 дітей, які мають пільги. 64 дитини з пільгових категорій харчуються за 50% плати. Окремо розглядаються ситуації учнів/вихованців з сімей, які потрапили в скрутні життєві обставини, але не ще набули офіційного статусу. Подання щодо таких дітей можуть ініціювати класні керівники, вихователі, інші особи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора