Новодністровська ТГ

Дністровський район Чернівецька область

Шановні новодністровці! Дорогі краяни!

Дата: 19.02.2023 13:07
Кількість переглядів: 172

20 лютого ми віддаємо дань пам’яті, вдячності, ушанування тих, хто під час Революції Гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року) віддав своє життя, захищаючи ідеали демократії та відстоюючи європейське майбутнє України. Це День Героїв Небесної Сотні

Цей день встановлено 11-го лютого 2015-го року Указом Президента України № 69/2015 «на підтримку ініціатив громадськості та з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави».

День Героїв Небесної Сотні – скорботний день. Але він не про смерть, а про звитяжну боротьбу, готовність до самопожертви, колосальну відвагу, щиру любов до України і непохитну віру в наше європейське майбутнє.

Небесна Сотня ‑ перші герої сучасної російсько-української війни, яка триває уже дев’ять років. Саме тоді, наприкінці 2013 – початку 2014 років українське суспільство повстало проти нав’язування режимом Януковича путінського майбутнього в Україні. Подвиг Героїв Небесної Сотні, які загинули за незалежність Вітчизни, ‑ це водночас і болюча рана українського народу, і потужний стимул до боротьби за суверенність нашої держави, яка сьогодні перебуває у гострій фазі та, на жаль, продовжує забирати найкращих Синів України до вже Легіону Небесного Воїнства.

Пам’ятаймо їхній подвиг!

Будьмо гідними їхнього подвигу!

Міський голова Наталя Цимбалюк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора