Новодністровська ТГ

Дністровський район Чернівецька область

За минулий рік від оренди комунального майна надійшло півтора мільйона гривень

Дата: 29.03.2023 16:07
Кількість переглядів: 172

На черговій сесії Новодністровської міської ради, що відбулася 28 березня, відділ економіки та управління комунальним майном прозвітував про стан надходжень у 2022 році коштів за оренду майна, що належить до комунальної власності територіальної громади.

Начальник відділу Світлана Сабаш повідомила, що впродовж минулого року в оренді перебували загалом 78 об’єктів нерухомого майна загальною площею 6 838,82кв.м. З них 21 об’єкт орендують державні та комунальні служби і органи, громадські і релігійні організації на пільгових умовах (за 1 гривню в рік) – з метою забезпечення потреб громади і реалізації державних завдань. Передача в оренду комунального майна суб’єктам комерційної діяльності та продовження з ними договірних відносин здійснювалась шляхом проведення аукціонів через систему Prozorro. Впродовж 2022 року було проведено 12 аукціонів, з них 2 ‑ на продовження договорів оренди. Також за умовами воєнного стану, дію 13 договорів оренди комунального майна було продовжено автоматично.

Орендної плати у 2022 році було нараховано на суму 1 702,463тис.грн. (на 522,135тис.грн. більше ніж у минулому році). Фактично надійшло 1 584,748тис.грн. Заборгованість з орендної плати в цілому складає 187,154тис.грн., 98,375тис.грн. вважається простроченою заборгованістю.

Депутати взяли до відома звіт про стан надходжень коштів за оренду комунального майна і зобов’язали керівників структурних підрозділів, на балансі яких є майно, передане в оренду, постійно проводити роботу щодо своєчасної сплати орендарями орендних платежів та дотримання термінів позовної давності. Також обговорили механізми повернення до бюджету коштів, що віднесені до категорії «прострочена заборгованість», зокрема активізації комунікації з виконавчою службою.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора