Новодністровська ТГ

Дністровський район Чернівецька область

Щорічно 8 травня у світі відзначається Міжнародний день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця

Дата: 08.05.2023 15:21
Кількість переглядів: 115

Фото без описуЗасновник Міжнародного комітету Червоного Хреста – меценат швейцарець Жан Анрі Дюнан. Він же став і першим лауреатом Нобелівської премії миру. День народження Анрі Дюнана – 8 травня –відзначається, як Всесвітній день Червоного Хреста.

До цієї найбільшої в світі гуманітарної мережі входять Міжнародний Комітет Червоного Хреста, Міжнародна Федерація Червоного Хреста та 186 національних Товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця. 
Головним завданням організації є допомога всім людям що стали жертвами воєнних конфліктів, а також жертвам стихійних лих та катаклізмів.

Товариство Червоного Хреста України виникло в період Першої світової війни за ініціативи Маріїнської громади сестер милосердя Червоного Хреста, яка вже чотири десятиліття надавала благодійну медичну допомогу мешканцям Києва. З 1923 року Товариство входило до Союзу Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця СРСР. Президентським указом 28 жовтня 1992-го Товариство Червоного Хреста України визнано єдиним Національним Товариством Червоного Хреста на території України, уповноваженого сприяти органам влади в їхній діяльності в гуманітарній сфері. В 1993 року за рішенням Генеральної Асамблеї ООН товариство Червоного Хреста України було визнане Міжнародним комітетом Червоного Хреста.

З кінця 2013 року Товариство працює в особливому режимі у зв’язку з окупацією українських територій України та надає допомогу в прифронтових територіях. Також організація працює над розвитком міжнародного гуманітарного права в Україні. Після початку нового етапу російсько-української війни 24 лютого 2022 року організація працює у посиленому режимі.

Основні меседжі сьогоднішньої дати – милосердя, людяність, співчуття, гуманність і добровільність у наданні допомоги нужденним.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора