Новодністровська ТГ

Дністровський район Чернівецька область

Буковинський бізнес отримав відшкодування з бюджету понад 198 млн грн ПДВ

Дата: 18.05.2023 16:34
Кількість переглядів: 109

Фото без описуЗа чотири місяці 2023 року підприємствами та підприємцями Чернівецької області сплачено до державного бюджету майже 299,7 мільйонів гривень податку на додану вартість. Про це інформує заступник начальника  Головного управлінні ДПС у Чернівецькій області Микола Загарюк.

За словами посадовця такі надходження податку на додану вартість у порівнянні з аналогічним періодом 2022 року зросли на 22 мільйони гривень.

Зокрема, лише у квітні цього року фактично сплачено 61,8 мільйони гривень податку на додану вартість. Індикативне завдання виконано на 109,6 відсотків, або додатково забезпечено понад 5,4 мільйони гривень.

Щодо відшкодування - то 77 платників (юридичних та фізичних осіб) задекларували 158,0 мільйони гривень бюджетного відшкодування податку на додану вартість. На початок травня 2023 року платникам податку на додану вартість, які мали право на отримання бюджетного відшкодування, відповідно до чинного законодавства, відшкодовано з бюджету понад 198,0 мільйонів гривень.

Аналізуючи структуру заявки бюджетного відшкодування Микола Загарюк звертає увагу, що серед платників які декларують бюджетне відшкодування податку на додану вартість найбільше платників які здійснюють експортні операції - 72,7 відсотки; понад 22,0 відсотки -  надають послуги з міжнародних перевезень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора