Новодністровська ТГ

Дністровський район Чернівецька область

Перевірки: буковинські податківці донарахували порушникам податкового законодавства понад 44 млн грн платежів та штрафних санкцій

Дата: 24.05.2023 12:18
Кількість переглядів: 85

Фото без описуЗа інформацією Головного управління ДПС у Чернівецькій області фахівці управлінь контролю за підакцизними товарами та податкового аудиту за чотири місяці 2023 року провели 350 документальних перевірок, зокрема 61 позапланову та 289 фактичних перевірок.

Також розглянуто 17 матеріалів правоохоронних органів про порушення на ринку торгівлі підакцизною продукцією.

За результатами цих перевірок за вказаний період донараховано понад 44,0 млн грн. податків та фінансових санкцій, (позаплановими перевірками 10,2 млн грн, фактичними 33,8 млн грн).

Також під час проведення перевірок податкові аудитори зменшили від’ємне значення об’єкта оподаткування податком на прибуток у сумі 0,9 млн. грн., а це не допустить зменшення нарахування податку на прибуток в наступних звітних періодах.

Крім того зменшено суму від’ємного значення різниці між податковим зобов’язаннями та податковим кредитом з ПДВ майже на 12,5 млн грн, заявлену до відшкодування з бюджету на 0,9 млн грн. 

Левову частину складають - це фактичні перевірки платників, що здійснюють торгівлю, реалізацію, провадять діяльність у сфері продажу підакцизних товарів – пального, лікеро- горілчаних виробів та тютюнових.

Під час фактичних перевірок неодноразово встановлені порушення порядку здійснення розрахункових операцій і ведення касових операцій, відмова суб'єктами господарювання у можливості проведення розрахунків за придбані товари (послуги) платіжною карткою, незастосування РРО/ПРРО при здійсненні розрахунків та здійснення господарської діяльності без державної реєстрації.

Також були зафіксовані порушення при дотриманні правил виробництва і обігу підакцизних товарів.

 Не залишаються поза увагою фактичних перевірок і дотримання працедавцями законодавства про працю, зокрема оформлення трудових відношень з найманими працівниками.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора