Новодністровська ТГ

Дністровський район Чернівецька область

Акцизний податок з роздрібного продажу товарів поповнив місцеві бюджети на 45,0 млн грн

Дата: 22.06.2023 09:16
Кількість переглядів: 118

Фото без описуУ Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області інформують, що впродовж січня – травня 2023 до місцевих бюджетів територіальних громад надійшло акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів на загальну суму понад 45,0 млн грн.  Це на 1,8 млн грн більше ніж за відповідний період минулого року.

За словами податківців платники податків мають проводити всі суми продажу підакцизних товарів через РРО (ПРРО). Тому, якщо фіскальний чек не видають - слід вимагати. Вимагаючи розрахунковий документ у продавця покупці таких товарів контролюють сплату суб’єктами господарювання акцизного податку, та й гарантією легальності товару, підтвердженням того, що суб’єкт господарювання працює в правовому полі. 

Також, буковинці можуть скаржитися податківцям через Чат-бот ДПС «StopViolationBot» в месенджері Telegram для ініціювання фактичних перевірок щодо порушень при застосуванні РРО(ПРРО).

Вся інформація, яка надходить через чат-бот, досліджується та перевіряється працівниками податкових органів, а у випадку підтвердження наданої інформації вживаються відповідні заходи реагування, в тому числі податкові перевірки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора