Новодністровська ТГ

Дністровський район Чернівецька область

В Буковинському ліцеї відкрили меморіальну дошку на честь полеглого в боях за Україну Владислава Кліщука

Дата: 31.08.2023 15:41
Кількість переглядів: 179

Фото без опису29 серпня у День пам’яті Захисників України в Буковинському ліцеї урочисто відкрили меморіальну дошку на честь випускника цього закладу Владислава Кліщука, який загинув в російсько-українській війні.

Владислав Ігорович Кліщук народився у 1995 році в селі Юрківці Могилів-Подільського району Вінницької області. Змалку мріяв про кар’єру військового, захоплювався всім, що пов’язано з цією справою, та активно займався спортом. Після навчання у Буковинському ліцеї одразу пішов до армії, де під час служби у 2014-2015 роках брав участь у бойових діях в зоні проведення АТО. Звільнившись з лав Збройних Сил України, пішов на службу в правоохоронні органи. У 2021 році закінчив Національну академію внутрішніх справ і став офіцером. В березні 2022 року Владислав свідомо прийняв рішення піти на війну, щоб захищати Батьківщину.

22 травня 2022 року під час виконання бойового розпорядження Головного управління розвідки Міністерства Оборони України у складі полку спеціального призначення Національної поліції України «Сафарі» Владислав загинув внаслідок численних осколкових та опікових поранень.

Із словами шани та вдячності Герою виступили начальник Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області полковник поліції Віктор Нечитайло, міський голова Новодністровської ТГ Наталія Цимбалюк, начальник Буковинського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Ігор Васильович Статнік, командир навчального взводу вихователь Руслан Миколайович Бойчук.

Право відкрити меморіальну дошку надали начальнику Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області полковнику поліції Віктору Нечитайлу.

Завершили захід покладанням квітів.

За матеріалами: Сайт Буковинського ліцею-інтернату



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора