Новодністровська ТГ

Дністровський район Чернівецька область

У Новодністровську відбулася обласна нарада фінансистів та податківців  

Дата: 05.09.2023 14:36
Кількість переглядів: 133

Фото без опису31 серпня в Новодністровську пройшла остання з десяти запланованих і проведених впродовж червня – серпня цього року виїзних робочих зустрічей представників Головного управління ДПС у Чернівецькій області, Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області, фахівців департаменту фінансів Чернівецької ОДА (ОВА) зі спеціалістами на місцях. Зустрічі відбулися за ініціативою Департаменту фінансів обласної державної адміністрації (обласної військової адміністрації).

Участь у нараді під головуванням директора департаменту фінансів Чернівецької обласної державної адміністрації (обласної військової адміністрації) Анжели Дякової взяли начальники управлінь департаменту фінансів, керівники Новодністровської, Сокирянської та Кельменецької ДПІ, начальники та головні спеціалісти фінансових управлінь територіальних громад Дністровського району, міський голова Новодністровської ТГ і заступник начальника Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці.

Головні питання порядку денного цієї робочої зустрічі – ефективність наповнення дохідної та формування видаткової частин місцевих бюджетів. Директорка департаменту Анжела Анатоліївна охарактеризувала поточний стан справ з виконанням бюджетів та озвучила плани Мінфіну на наступний рік. Звернула увагу присутніх на можливі ризики, що можуть виникнути через зменшенням розмірів базової дотації. У зв’язку з цим наголосила на необхідності підвищувати продуктивність дохідної частини власними надходженнями.

Міський голова Новодністровської ТГ Наталя Цимбалюк розповіла про участь органів місцевого самоврядування у посильному вирішенні питань підрозділу територіальної оборони, соціального забезпечення їхніх родин, ВПО та виконання делегованих повноважень, що забезпечується, в тім числі і надходженням ПДФО з військовослужбовців.

Начальник Новодністровської ДПІ Алла Заришняк зауважила на потребі поглиблення взаємодії податкових органів з іншими державними службами в частині доступу та спільного використання електронних реєстрів. Також підняла до обговорення інші питання співпраці між громадами та органами влади.

Про те, що робота з легалізації тіньової зайнятості не припинялася ні під час карантину, ні у воєнний стан, говорив представник Держпраці Юрій Пуріч. На сьогоднішній день проводиться широка інформаційна кампанія. Відтак, можливо з 1 жовтня, проводитимуться інспекційні перевірки підприємств. Адже податки повинні платити всі, хто веде господарську діяльність.

 

Додатково: У рейтингу територіальних громад Чернівецької області, складеному департаментом фінансів Чернівецької ОВА, Новодністровська ТГ зайняла друге місце за рівнем отримання власних доходів (без ПДФО з військовослужбовців), поступившись Чернівецькій ОТГ.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора