Новодністровська ТГ

Дністровський район Чернівецька область

Податковий аудит: за 8 місяців порушникам податкового законодавства донараховано майже 55,9 млн грн платежів та штрафних санкцій

Дата: 27.09.2023 15:45
Кількість переглядів: 63

Фото без описуЗаступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Наталія Чернівчан коментуючи роботу податкового аудиту найперше звернула увагу, що 1 серпня 2023 року набрав чинності Закон України від 30.06.2023 № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». Зокрема зміни передбачають часткове зняття обмежень на проведення контролюючими органами документальних перевірок.

За словами Наталії Василівни, окрім фактичних перевірок, які проводилися під час воєнного стану, згідно внесених змін до ПКУ з 01 серпня 2023 року податківці мають право проводити ще ряд позапланових перевірок.

Безперечно суцільних перевірок не буде – акцентує Наталія Чернівчан, разом з тим у зону ризику потрапляють платники податків, які здійснюють розрахункові операції і зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО, але зволікають з їх реєстрацією. Також продовжать перевірки у продавців алкоголю , тютюнових та пального.

Щодо підсумків роботи податкових аудиторів обласної податкової  – то впродовж восьми місяців 2023 року фахівці управлінь контролю за підакцизними товарами та податкового аудиту провели 743 документальні перевірки, зокрема 2 планові, 126 позапланових та 615 фактичних перевірок.

Також розглянуто 21 матеріал правоохоронних органів про порушення законодавчих норм на ринку торгівлі підакцизною продукцією.

За результатами цих перевірок за вказаний період донараховано понад 55,9 млн грн податків та фінансових санкцій, (плановими перевірками – понад 0,5 млн грн; позаплановими перевірками 16,0 млн грн; фактичними 39,4 млн грн).

Теж під час проведення перевірок податкові аудитори зменшили від’ємне значення об’єкта оподаткування податком на прибуток на 10,4 млн. грн., а це не допустить зменшення нарахування податку на прибуток в наступних звітних періодах.

Крім того перевірками зменшені суми податку на додану вартість від’ємного значення різниці між податковим зобов’язаннями та податковим кредитом на понад 17,6 млн грн та заявлені до відшкодування з бюджету на 9,2 млн грн. 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора