Новодністровська ТГ

Дністровський район Чернівецька область

Шановні новодністровці!

Дата: 30.09.2023 14:37
Кількість переглядів: 183

Фото без описуУ нинішньому році на перше жовтня в Україні випадає чимало свят, шанованих у громадянському суспільстві та християнському світі.

Передусім, що найбільш актуально сьогодні, ‑ це День захисників і захисниць, який було перенесено з 14 жовтня Згідно з Указом Президента України. Лише завдяки їм – захисникам і захисницям, їхній жертовності, патріотизму, високій громадській свідомості ‑ ми маємо можливість жити і працювати у своїй державі та щодня зустрічати новий день.

Не менш важливим для нас є і День територіальної оборони України, який відповідно до Указу Президента України № 417/2020 відзначається у першу неділю жовтня. Військовослужбовці ТРО разом з іншими підрозділами ЗСУ тримають над нами мирне небо, захищаючи територіальну цілісність і незалежність нашої держави.

Цього ж дня ми вшановуємо звитягу наших славних предків, відзначаючи День Українського козацтва. Впродовж століть українські козаки виборювали наше право бути самостійними, мати в своїй хаті свою правду, зберігали і передавали нащадкам національні традиції і символи.   

Міжнародний день людей похилого віку і український День ветерана також відзначається 1 жовтня. З цієї нагоди ми складаємо подяку людям, які можуть сьогодні ділитися з нами досвідом, знаннями, уміннями, набутими в найрізноманітніших напрямках економічного і суспільного життя. А ще звертаємо увагу на потреби цих людей, щоб зробити їхнє життя більш якісним та повноцінним.

Чудовим супроводом до плеяди першожовтневих свят є Міжнародний день музики, заснований у 1975 році Міжнародною музичною радою при ЮНЕСКО. Це той вид мистецтва, без якого неможливо уявити сьогодення, яке супроводжує всі наші сумні і радісні події. Тому віддаємо шану професіоналам і аматорам її величності музики!

І звісно ж, День працівників освіти. Ще з дитинства відоме кожному свято, коли не лише потрібно, але й дуже хочеться подякувати вчителю, вихователю, його помічнику, директору школи, музичному керівнику, логопеду, психологу і всім іншим, хто вчить, виховує нові генерації українців.

А для новодністровців це особлива дата ‑ День міста, який відтепер щорічно відзначатимемо в престольне (храмове) свято Церкви Покрови Пресвятої Богородиці ПЦУ. Це велике християнське свято в нашому суспільстві пов’язують з військом, адже ще запорізькі козаки шанували Богоматір і вважали своєю покровителькою. Також вважається, що саме в це свято було створеноУкраїнську повстанську армію.

Цьогоріч Новодністровську виповнюється 50 років. Війна і трагічні події в родинах наших військовослужбовців не дають нам права повноцінно відсвяткувати цей день, ми відкладемо це до перемоги.

Сьогодні ж хочеться подякувати тим першопрохідцям, які з 1973 року приїжджали сюди, щоб будувати каскад Дністровських ГЕС і ГАЕС, а разом з ними й місто. Не лякаючись бездоріжжя, нелегкої праці, необлаштованого побуту, інших супутніх проблем, гуртом будували наш спільний дім – Новодністровськ. Вдячні представникам усіх професій, які своєю працею творили нашу, хоч і не дуже давню, але таку яскраву історію!

За ці 50 років у нашому місті чимало знаменних подій і визначальних етапів становлення. Немало постало випробувань, про які пам’ятають більшість новодністровців. Та сьогодні ми разом зі всією Україною переживаємо найчорніші, найтрагічніші дні в історії. І всі ми прагнемо якнайшвидшої перемоги і, як можемо, наближаємо її. Кожен по-своєму допомагаючи державі здолати ворога. Впевнена, що дух єдності в цій боротьбі неодмінно переможе. Тому бажаю нам усім наснаги, впевненості, завзяття, витримки, виваженості, що є запорукою нашого мирного і успішного майбуття. Разом – до Перемоги!  

Слава Україні Героям слава!

Міський голова Наталя Цимбалюк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора