Новодністровська ТГ

Дністровський район Чернівецька область

Податківці Буковини встановлюють факти порушень під час застосування РРО/ПРРО та виявляють нелегальних працівників

Дата: 06.11.2023 11:24
Кількість переглядів: 53

Фото без описуУ Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області інформують, що податкові аудитори проводять фактичні перевірки закладів громадського харчування та торгівлі на предмет дотримання ними податкового законодавства під час проведення розрахункових операцій в готівковій та/або безготівковій формі, легального оформлення найманих працівників, дотримання правил торгівлі підакцизною продукцією.

Так, днями під час проведення податківцями фактичної перевірки одного з закладів громадського харчування м.Чернівці зафіксовано, що суб'єкт господарювання, який має зареєстрований РРО реалізовував товар без видачі розрахункового документу. Також, виявлено четверо осіб, які працювали у цьому закладі без оформлення трудових відносин.

Враховуючи, що з 01.10.2023 року Законом №3219 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відновлено застосування штрафних санкцій до суб’єктів господарювання за порушення порядку проведення розрахунків, то до даного суб’єкта господарювання будуть застосовані фінансові санкцій за порушення вимог п. 1 ст. 3 Закону України № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». А також складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 1551 КУпАП.

Складені матеріали щодо осіб, які здійснювали діяльність без офіційного працевлаштування будуть направлені до Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці.

Податківці Буковини вкотре нагадують суб’єктам господарювання що з 1 січня 2022 року всі суб'єкти господарювання (крім платників єдиного податку першої групи) зобов'язані застосовувати РРО/ПРРО незалежно від виду діяльності та обсягу доходу, дотримуватися встановленого законодавством обов’язку проведення розрахунків із покупцями та видачею фіскальних чеків. 

Також у податковому відомстві закликають покупців не стояти осторонь, а повідомляти через Чат-бот «StopViolationBot» в месенджері Telegram про відомі факти порушень законодавства, зокрема, щодо: незастосування РРО/ПРРО, невидачу чеків; відмову у розрахунку банківською карткою; неоформлення трудових відносин з найманими працівниками; здійснення господарської діяльності без державної реєстрації та інші.

Отримана через Чат-бот інформація про можливі порушення платниками податків законодавства, контроль за яким покладено на контролюючі органи, досліджується та перевіряється податківцями, а у випадку підтвердження наданої інформації вживаються відповідні заходи реагування, в тому числі перевірки.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора