Новодністровська ТГ

Дністровський район Чернівецька область

До місцевих бюджетів Буковини платники сплатили понад 167,6 мільйонів гривень податку на нерухоме майно

Дата: 28.11.2023 16:35
Кількість переглядів: 59

Фото без опису

За десять місяців 2023 року буковинські платники сплатили до місцевих бюджетів понад 167,6 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Порівняно з сумою податку, що була перерахована казни за аналогічний період минулого року, нинішні надходження зросли майже на 80 млн грн. Про це повідомляють у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

Відтак із загальної суми плати за нерухомість, юридичні особи сплатили до бюджету 98,4 млн грн, а фізичні особи – 69,2 млн грн. При цьому в обох категорій платників є позитивна динаміка порівняно з показниками минулого року. За десять місяців цього року юридичні особи сплатили на  39,5 млн грн більше та громадяни на 40,4 млн грн більше.

В податковій службі нагадують, що податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачують фізичні та юридичні особи, які є власниками житлової та нежитлової нерухомості. Громадяни в поточному році сплачують податок на нерухомість за об`єкти, що були у володінні в 2022 році. Юридичні особи самостійно визначають суму податку до сплати у декларації та сплачують податок за 2022 рік.

Також податківці наголошують, громадяни-власники об’єктів житлової та нежитлової нерухомості, можуть уточнити суму нарахованих платежів безпосередньо в ЦОПі податкової служби за місцем своєї реєстрації або за допомогою «Електронного кабінету платника» в меню «Стан розрахунків з бюджетом» розділ «Допомога» https://cabinet.tax.gov.ua/.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора