Новодністровська ТГ

Дністровський район Чернівецька область

3 грудня ‑ Міжнародний день людей з інвалідністю

Дата: 02.12.2023 11:33
Кількість переглядів: 147

У 1992 році ООН запропонувала заснувати Міжнародний день людей з інвалідністю, що мало на меті сприяти кращому розумінню проблем, з якими стикаються інваліди, реалізації їх прав та залучення осіб із обмеженими можливостями до участі в суспільному житті.

Україна була однією з перших держав, які відгукнулись на заклик ООН. Зокрема, 28 листопада 1992 року було прийняте Розпорядження Президента України «Про відзначення Міжнародного дня інвалідів в Україні», 27 листопада 1993 року – Указ Президента України «Про Міжнародний день інвалідів в Україні»

Відзначаючи Міжнародний день інвалідів, суспільство засвідчує, що ця категорія громадян потребує уваги в частині створення умов, які забезпечили б відчуття рівності з усіма. Бо саме ставлення до інвалідів визначає ступінь цивілізованості суспільства.

Фото без описуВизначено, що кожен 14-й громадянин України має вади здоров’я, що кваліфікуються як інвалідність. Через війну кількість таких людей щоденно зростає. Такі люди не вимагають до себе жалю, для них важливе елементарне – можливість жити. Бути в суспільстві, самореалізуватися, мати доступ до гідної освіти і робочих місць.

Напередодні Міжнародного дня інвалідів в Центрі надання соціальних послуг Новодністровської міської ради громадянам з інвалідністю, які зареєстровані в цій установі, видали 70 продуктових наборів. Така підтримка стала можливою завдяки додатково виділеним з місцевого бюджету коштам. Також адміністрація Центру висловлює вдячність депутату, приватному підприємцю Сергію Бойчуку, який не лише допоміг із доставкою придбаних продуктів, а й суттєво доповнив набори.

Також подарунки та солодощі отримали ще 14 дітей, які відвідують Центр.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора