Новодністровська ТГ

Дністровський район Чернівецька область

З 8 грудня 2023 року скасовано мораторій на проведення податкових перевірок

Дата: 11.12.2023 11:31
Кількість переглядів: 152

Фото без описуУ Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області повідомляють, що Президентом України підписано Закон України від 09 листопада 2023 року № 3453-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо скасування мораторію на проведення податкових перевірок», який сьогодні опубліковано в газеті «Голос України».

Звертаємо увагу, що Законом врегулювано особливості проведення перевірок на територіях, де ведуться бойові дії, та тимчасово окупованих російською федерацією територіях та умови проведення податкових перевірок (безпечний доступ).

Також визначено критерії, за якими платники податків включаються з 1 грудня 2023 року по 31 грудня 2024 року до плану-графіку проведення документальних планових перевірок, з урахуванням щомісячних коригувань.

Слід відмітити, що цей Закон набирає чинності з 8 грудня 2023 року.

Окремо зазначаємо, що документ, надісланий контролюючим органом до електронного кабінету, вважається врученим платнику податків, якщо він сформований з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора