Новодністровська ТГ

Дністровський район Чернівецька область

Податкові перевірки: за результатами фактичних перевірок порушники мають сплатити 49,3 млн грн штрафних санкцій

Дата: 14.12.2023 16:50
Кількість переглядів: 70

Фото без описуУпродовж січня – листопада 2023 року на Буковині провели 874 фактичні перевірки суб’єктів господарювання щодо дотримання вимог чинного законодавства та розглянуто 22 матеріали правоохоронних органів.

Проводили перевірки фахівці управління контролю за підакцизними товарами та управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Чернівецькій області.

За результатами проведених перевірок до суб’єктів господарювання застосовано 49,3 млн грн штрафних (фінансових) санкцій.

У податковій зазначають, що найбільше порушень зафіксовано в таких сферах бізнесу: продаж підакцизних товарів (пального, алкогольних напоїв та тютюнових виробів); діяльність у сфері ресторанного господарства; продаж технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту; інтернет – торгівля.

Під час фактичних перевірок суб’єктів господарювання виявлено, що серед топових порушень у підакцизній сфері: продаж тютюнових виробів з перевищенням максимальної роздрібної ціни; зберігання, транспортування, реалізація алкогольних та тютюнових виробів без марок акцизного податку та торгівля підакцизними товарами без ліцензії.

Також перевірками встановлено порушення порядку ведення обліку товарних запасів за місцем їх реалізації; проведення розрахункових операцій без застосування РРО та без видачі чека; проведення розрахункових операцій через РРО без використання режиму попереднього програмування найменування товарів (послуг) із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД для підакцизних товарів, цін товарів (послуг) та обліку їх кількості; виявлено факти незабезпечення суб’єктами господарювання порядку розрахунків з використанням електронних платіжних засобів для здійснення розрахунків за продані товари.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора