Новодністровська ТГ

Дністровський район Чернівецька область

У 2023 році надходження податкових платежів до місцевих бюджетів перевищили 6 млрд 137,7 млн грн

Дата: 09.01.2024 09:51
Кількість переглядів: 54

Фото без описуПорівняно з 2022 роком надходження податків зборів та інших обов’язкових платежів, що контролюються Головним управлінням ДПС у Чернівецькій області, до місцевих бюджетів області збільшились на 11,8 % або на 648,0 млн грн.

Серед основних джерел доходів місцевих бюджетів, у 2023 році акумульовано:

Податку на доходи фізичних осіб – 4млрд 336,2 млн грн (+257,0 млн грн проти 2022 року);

Єдиного податку –792,4 млн грн (+149,4 млн грн);

Плати за землю – 537,1 млн грн (+126,6 млн грн ).

У податковому відомстві закликають мешканців громад – бізнесменів, власників та орендодавців землі, власників нерухомості - дбати про своєчасні розрахунки з місцевим бюджетом та своєчасним погашенням заборгованості задля належного фінансування соціально-економічних програм та заходів оборонного характеру.

Також податківці сподіваються на високий рівень правової свідомості продавців та покупців під час проведення готівкових розрахунків із обов’язковим застосування РРО/ПРРО та видачею фіскальних чеків – як одного із чинників, що впливають на надходження до бюджетів громад. Особливо це актуально при продажу підакцизної групи товарів – пального, тютюнових та лікеро – горілчаних товарів. (До місцевих бюджетів зараховується частка акцизного податку з продажу пального та акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів).

Слід знати усім громадянам, що розрахунок цих «акцизних податків» до місцевих бюджетів здійснюється на основі даних РРО/ПРРО про загальну вартість операцій з роздрібної торгівлі за звітний місяць.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора