Новодністровська ТГ

Дністровський район Чернівецька область

Рятувальники Дністровського районного відділу ГУ ДСНС України у Чернівецькій області провели профілактичний рейд серед населення

Дата: 15.01.2024 12:04
Кількість переглядів: 130

Фото без описуПід час зустрічей із місцевим жителям рятувальники нагадували громадянам про необхідність дотримуватися правил пожежної безпеки. У цьому зв’язку особливої уваги потрібно приділяти безпеці під час використання генераторів. Щоб запобігти надзвичайним випадкам, вогнеборці закликають людей строго дотримуватися визначених правил та інструкцій під час експлуатації технічних пристроїв.

Зокрема, рятувальники нагадують:

  • Купуйте лише сертифіковану продукцію і тільки в ліцензованих точках продажу. Уважно дотримуйтесь інструкцій виробника.
  • Генератори та паливо повинні використовуватися тільки на відкритому повітрі на відстані не менше 6 метрів від вікон, дверей та гаражів.
  • Тримайте генератор сухим та захищеним від дощу або затоплення. Дотик до мокрого генератора або пристроїв, підключених до нього, може призвести до ураження електричним струмом.
  • Перед заправкою дайте генератору охолонути. Паливо, пролите на гарячі деталі двигуна, може спалахнути.
  • Встановіть детектори чадного газу.
  • Обов'язково придбайте вогнегасник і тримайте його поряд.
  • Важлива характеристика генератора – автоматичний регулятор напруги. Ця функція дозволяє стабілізувати напругу, що особливо важливо для чутливих приладів, наприклад, електроніки, яка через високу напругу може вийти з ладу.

Для того, щоб вкрай важлива інформація залишалася у пам’яті надовго, рятувальники вручали кожному співрозмовнику пам’ятки, в яких розміщено інформацію щодо правильних дій у разі виникнення пожежі та вказано номер телефону Служби порятунку.

Варто знати головне: Якщо надзвичайна ситуація вже трапилась не панікувати та не приймати поспішних необдуманих рішень, необхідно негайно зателефонувати за номером «101».

Т.в.о. начальника Дністровського РВ ГУ ДСНС України у Чернівецькій області підполковник служби ЦЗ Олександр МОСТОВИЙ

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора