Новодністровська ТГ

Дністровський район Чернівецька область

Нотаріуси повідомляють податкову службу про посвідчені договори продажу чи оренди нерухомості

Дата: 17.01.2024 11:05
Кількість переглядів: 53

Фото без опису

Наголошують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області. Та інформують, що нотаріус, який посвідчує договір з продажу чи обміну об'єктів нерухомості між фізичними особами має подавати щокварталу до контролюючого органу за місцем розташування державної нотаріальної контори або робочого місця приватного нотаріуса інформацію про такий договір.

У разі вчинення нотаріусом нотаріальної дії щодо посвідчення договору оренди об'єктів нерухомості такий нотаріус зобов'язаний надіслати інформацію про такий договір контролюючому органу за податковою адресою платника податку – орендодавця. Повідомлення про нотаріальне посвідчення договорів оренди об'єктів нерухомості надсилаються державними та приватними нотаріусами до органів державної податкової служби у день посвідчення таких договорів.

Форма Повідомлення про нотаріальне посвідчення договору оренди об'єктів нерухомості затверджена постановою Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2010 р. N 1242 «Про затвердження зразка повідомлення про нотаріальне посвідчення договору оренди об'єктів нерухомості».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора