Новодністровська ТГ

Дністровський район Чернівецька область

Платники можуть звертатися за адмінпослугами до центрів обслуговування податкової служби Буковини через "Електронну чергу"

Дата: 26.01.2024 17:11
Кількість переглядів: 35

Фото без описуНаголошують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області. Та деталізують, всі центри обслуговування платників податків, які функціонують при державних податкових інспекціях  працюють згідно регламенту:  з понеділка по четвер з 08:30 до 17:15; п’ятниця -  з 08:30 до 16:00; обідня перерва – з 12.30 до 13.00.

Відтак, у ЦОПах здійснюється сервісне обслуговування платників податків та надається широкий спектр адміністративних послуг. У 2023 році платникам надано 104370 адміністративних послуг. З них, 41233 у електронній формі та 63137 сервісних послуг безпосередньо у центрах обслуговування.

Зокрема, видача картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків. З початку 2023 року надано понад 37398 тис таких послуг.

Серед адміністративних послуг також користуються попитом послуги: з реєстрації платника єдиного податку – 8427; надання витягу з реєстру платника єдиного податку – 15072; з видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків – 7075; видача довідки про доходи – 1920.

У податковій службі роз’яснюють, сучасний рівень інформаційних технологій дозволяє дистанційно вирішити чимало питань в органах ДПС. Зокрема, процес подання звітності суттєво полегшує електронне звітування через електронний сервіс «Електронний кабінет платника».

Крім того, за допомогою меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабінету (http://cabinet.tax.gov.ua) платники податків мають можливість надіслати лист (запит, звернення тощо) до відповідного органу ДПС у форматі pdf (обмеження 2 МБ).

Платникам податків варто знати, що всі адміністративні та інші сервісні послуги надаються відповідно до вимог технологічних карток та нормативних документів, якими керуються фахівці податкової служби. Перелік адміністративних послуг, що надаються Головним управлінням ДПС у Чернівецькій області розміщені на офіційному сайті відомства у розділі «Діяльність/Адміністративні послуги»: https://cv.tax.gov.ua/diialnist/mistsya-nadannya-administrativnih-poslu/

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області звертають увагу платників податків, для запису до центрів обслуговування платників Ви маєте можливість скористатись електронною чергою в режимі оnline, тобто здійснення запису до ЦОП дистанційно. 

Для цього зателефонуйте до Контакт-центру ДПС за номером телефону: 0 800 501 007 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів, з мобільних телефонів – за тарифами операторів мобільного зв’язку, телефонуйте щоденно з 8:00 до 19:00, у п’ятницю з 8:00 до 18:00 (крім суботи та неділі). Детальніше за посиланням : https://tax.gov.ua/others/kontakt-tsentr/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора