Новодністровська ТГ

Дністровський район Чернівецька область

Посилення обороноздатності держави – в пріоритеті Новодністровської міської ради

Дата: 30.01.2024 12:59
Кількість переглядів: 130

Фото без описуВ листопаді минулого року було прийнято рішення про спрямування так званого «військового ПДФО» у державний бюджет на розвиток оборонно-промислового комплексу. Відтак, згідно з підрахунками, Новодністровська ТГ у 2024 році недоотримає 50 мільйонів гривень.

Але, незважаючи на це, Новодністровська міська рада продовжує підтримувати наших оборонців. Уже з початку нинішнього року відбулося дві позачергові і одна чергова сесія, де передусім розглядалися питання, які стосуються посилення обороноздатності Української держави. Так, відповідно до прийнятих рішень лише в січні 2024 року Новодністровська міська рада виділила з міського бюджету на потреби різних військових формувань 1 мільйон 800 тисяч гривень. Ще 500 тисяч гривень виділено на реконструкцію приміщення і облаштування обласного військового госпіталю.

Важливим для органів місцевого самоврядування залишається питання соціального захисту сімей наших захисників. Так за відповідними рішеннями виконавчого комітету безкоштовне харчування в закладах освіти надається усім без виключення дітям, батьки яких боронять країну, незважаючи на наявність/відсутність посвідчення УБД. (Адже така посвідка надається не всім або надається із значними затримками). Безкоштовно харчуються наразі 144 учні шкіл та 87 вихованців у садочках.

Окрема стаття видатків – підтримка родин загиблих захисників. 12 сімей, які проживають у місті і подали заяву в УПСЗН, щомісячно отримують з міського бюджету по 2,5 тисячі гривень. Звісно, суме не велика, але таке рішення прийняте міською радою без спонукання з боку державного законодавства.

Крім цього, міською радою розпочато роботи з впорядкування та облаштування могил наших загиблих захисників. Пам’ятники усім, хто похований на міському кладовищі, будуть виготовлені та встановлені за кошти місцевого бюджету.

І сьогодні Новодністровська міська рада передає військовикам автомобіль типу «пікап» для мобільно-вогневої групи, яка виконує завдання з охорони повітряного простору.

Міський голова Наталя Цимбалюк зазначає: «Глобальними процесами оборони України, безумовно, керує державна влада. Але ми не можемо залишатися осторонь від запитів, які надходять до нас з передової. Ми шукаємо можливість допомогти оперативно, коли час грає дуже важливу роль. Державна ж машина у цьому значенні, дещо повільніше реагує на потреби. Сподіваюсь, що і надалі нам вдаватиметься вишуковувати резерви, аби наші хлопці, що боронять Україну, відчували не лише моральну, а й матеріальну підтримку».  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора