Новодністровська ТГ

Дністровський район Чернівецька область

Сьогодні 6 лютого 2024 року Новодністровська громада віддала шану і склала вдячність своєму захиснику Сергію Римлянському

Дата: 06.02.2024 13:19
Кількість переглядів: 135

Фото без описуНа захист України Сергій Валентинович став 17 лютого 2023 року. Служив у званні лейтенанта начальником служби ракетно-артилерійського озброєння однієї з військових частин. 2 лютого відданий Військовій присязі на вірність Українському народові, Сергій Римлянський загинув.

А зовсім недавно, 28 січня, Сергієві виповнилося 39 років. Не дочекалися татка тримісячний синочок, молода дружина, згорьовані батьки…

«Мабуть немає у нашій громаді людини, яка б не знала Сергія і не сказала б про нього багато хороших слів, ‑ сказала у прощальному слові міський голова Наталя Цимбалюк. ‑ Колективи ПрАТ «Нижньодністровська ГЕС», ТОВ «Аванті+», а найбільше міського відділення ПриватБанку, де він працював, запам’ятали його саме таким – розумним, позитивним, завжди готовим допомогти. Крім того, як вірний син своєї Батьківщини, він пішов її захищати. А разом ‑ і нас з вами. Тому ми у вічному і неоплатному боргу перед Героєм та його сім’єю. Знаю, що ніякі слова не загоять біль утрати і не висушать гірких сліз. Та все ж від імені усієї новодністровської громади висловлюю щирі співчуття родині нашого захисника».

Сергіїв друг дитинства і шкільних років, нині настоятель храму Святого апостола Івана Богослова у Чернівцях о.Михаїл Голобородько сказав: «Знаю його ще з дитсадка. У школі списував у нього алгебру і геометрію. І в дорослому житті Сергій був прикладом мудрості, виваженості, терплячості. Ми постійно були на зв’язку, особливо в останній рік. Рік його служби. Як міг, я допомагав йому через знайомих волонтерів. Сам запланував поїздку. Пробач, Сергію, я зовсім трішки не встиг!

Знаю, що чин поховання передбачає тричі попросити прощення. Але ми, земляки Героя, не так повинні казати. Маємо дякувати Сергієві за те, що він був захисником України. Нашим захисником».

Поховали Сергія Римлянського в селі Білоусівка. Тепер уже з небес він захищатиме нас і допомагатиме своїм побратимам наближати таку жадану перемогу.

Слава Україні! Вічна пам'ять Герою!

Фото: Анастасія Жалюк 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора