Новодністровська ТГ

Дністровський район Чернівецька область

ОЛЕКСАНДР КЛЕЦЬ 

Дата: 26.02.2024 15:42
Кількість переглядів: 76

ОЛЕКСАНДР КЛЕЦЬ 

Витривалий, міцний, спортивний, сміливий – він мужньо боровся до останнього удару серця з ненависною рашистською ордою за рідну землю, незалежну Україну та щасливе майбутнє прийдешніх поколінь. «Герої смерті непідвладні», – так сказав про воїна-захисника Олександра Клеця буковинський поет Віталій Демченко.

Народився Олександр Федорович Клець 16 жовтня 1981 року в місті Новодністровськ Сокирянського (нині Дністровського) району Чернівецької області. Зростав міцним, прудким, спортивним хлопчиком, любив активні забави. Чудово грав у футбол, навіть отримав від друзів прізвисько «Марадона». Після закінчення Новодністровської загальноосвітньої школи №3 вступив до Кам’янець-Подільського університету імені Івана Огієнка та навчався за спеціальністю «Фізична культура і спорт». Після закінчення вишу жив і працював у Чернівцях. 

У 2015 році Олександр Клець підписав контракт на три роки та пішов добровільно служити у Збройні сили України. Був учасником антитерористичної операції та операції об’єднаних сил на сході України. Після закінчення контракту працював охоронцем, певний час проживав та трудився за кордоном. Коли в Україні почалося повномасштабне вторгнення росіян, молодший сержант Олександр Клець повернувся додому та разом зі своїми побратимами пішов знову захищати рідну українську землю. Оскільки був фізично витривалим, мав військовий досвід та знання, то з 29 березня 2022 року служив молодшим сержантом, командиром відділення військової частини А 4165 Збройних сил України. Разом із побратимами самовіддано боровся з ненависним ворогом. За словами друзів по зброї, Олександр був відважним, сильним та мужнім. 

Загинув захисник 14 серпня 2022 року внаслідок артилерійського обстрілу в районі села Богородичне Краматорського району Донецької області. Поховали молодшого сержанта Олександра Клеця на Кельменеччині – у Нелипівцях, рідному селі батьків. 

Оповиті гірким смутком залишилися мати Зоя, батько Федір, син Дмитро, земляки та побратими.

Відомий буковинський поет Віталій Демченко присвятив герою-захиснику Олександрові Клецю вірш.  

Герої смерті непідвладні

Стану
          стишений
                        на коліна,
Припаду
              до землі
                        уклінно
Перед 
              Господом
                        і Героєм,
Хто звитяжно
              ішов
                        до бою
З горезвісною
              із ордою,
І життя
              не шкодує
                        у герці,
Зупиня
              за Вітчизну
                       серце!...


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора