Новодністровська ТГ

Дністровський район Чернівецька область

В останню земну путь провели загиблого воїна Михайла Шундрія

Дата: 29.02.2024 17:27
Кількість переглядів: 92

Фото без описуУже вчетверте протягом лютого Новодністровська громада зібралася щоб у скорботі провести в останню путь полеглого за Україну воїна-земляка. Новодністровцю Михайлу Шундрію назавжди 38…

Він став на захист Батьківщини рік тому – 15.02.2023 р., служив на посаді стрільця-санітара у військовій частині А4856. Вірний військовій присязі загинув 25 лютого внаслідок ракетного удару в м. Костянтинівка Донецької області.

Живим коридором та на колінах зустріли траурний кортеж небайдужі громадяни та школярі. Після прощання із Захисником у дворі рідного дому, відбувся чин похорону у Храмі Покрови Пресвятої Богородиці, який провели благочинний Дністровського району протоієрей Дмитро Шора, отець Михайло Левицький із с.Бабин, отець Володимир Солоджук Свято-Дмитрівської церкви с.Росошани та протоієрей нашого храму Тарас Раковецький.

«Героями не стають, героями народжуються. Це в крові, це в характері, це в свідомості. – звернулася до Новодністровської громади на меморіальному мітингу на Центральній алеї міський голова Наталя Цимбалюк. – Україна – це наш дім, і в наш дім прийшов кровожерливий ворог. Він прийшов, щоб нищити, вбивати, відбирати нашу землю. Він вбиває наших захисників.

Ми маємо пам'ятати ціну найвищої жертовності кожного, хто віддав за нас свої життя.

Дуже боляче, що так часто за останні дні зустрічаємось із такого сумного приводу. Ми із болем у серці і сльозами на очах, на колінах зустріли нашого новодністровця, нашого Героя, нашого Захисника – Михайла Степановича Шундрія.

Він навчався в першій школі, працював у товариствах «Гідроспецмонтаж», «Енергопром», на Дністровській ГАЕС, у нього прекрасна родина, батьки, сестра, син та донька, друзі, побратими. Сьогодні у них серця розриваються від болю. Ми розділяємо із вами цей біль, тому що для кожного з нас це також дуже велика втрата. Михайло стояв на захисті нашої рідної землі і кожного з нас.

Міша! Ми дякуємо тобі за твій патріотизм і любов до рідної землі, за те, що ти захищав нас і тепер уже із Небесним військом будете захищати нашу країну і приведете її до перемоги. Хай твоя душа знайде спокій у Царстві Небесному. Слава Україні!»– завершила Наталя Цимбалюк.

Отець Михайло Левицький із села Бабин Дністровського району у своїй проповіді наголосив на важливості викорінювати усе російське: «Диктатор сказав, що росія завершується там, де закінчується російська мова. Ми повинні перекреслити у собі усе російське, щоб ідеологія «руского міру» не мала поширення на нашій землі. Пам’ятайте не лише подвиг загиблого воїна Михаїла, не лише яким він був, а й за що він віддав своє життя: за те, щоб жили – ви, щоб кожен із вас мав можливість прожити життя за нього».

Останній спочинок Михайло Шундрій знайшов на Новодністровському міському кладовищі. Вічна шана і слава полеглому земляку!

Джерело



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора