Новодністровська ТГ

Дністровський район Чернівецька область

Новодністровська громада провела на вічний спочинок свого захисника Олексія Гавриліна

Дата: 16.03.2024 21:08
Кількість переглядів: 108

Фото без описуСолдат Олексій Гаврилін ніс службу із захисту суверенітету і територіальної цілісності України з 15 лютого 2023 року на Донеччині на посаді стрільця-санітара стрілецького відділення стрілецького взводу стрілецької роти військової частини А4856. В останню скорботну дорогу громада провела свого захисника 16 березня. Церемонія прощання відбулася на центральній алеї міста біля Герба.

«Олексій ще молодий, йому б ще жити і жити, ‑ сказала у прощальному слові міський голова Наталя Цимбалюк.‑ Він, як кожен українець-патріот, вірив у перемогу України. Як міг, наближав її. Але важка робота із захисту Батьківщини позначається на здоров’ї наших захисників, у кожного з них розривається від болю серце через побачене і пережите.

Ми ж маємо завжди пам’ятати і цінувати те, що наші герої уже зробили для нас, роблять тепер і ще зроблять незабаром. Там, під пекельним вогнем ворога вони стоять за нас, за наше майбутнє, вони виборюють мир і спокій. Тому ми у вічному боргу перед кожним нашим захисником.

Від імені громади і від себе особисто висловлюю співчуття рідним: дружині, дітям, матері, друзям, побратимам. Тому що наш захисник сьогодні нас покидає і вже в лавах Небесного Війська буде наближати нашу країну до перемоги,»‑ завершила своє звернення до громади Наталя Олександрівна.

Пастор церкви «Любов і зцілення» Віктор Франчук у своєму зверненні до присутніх сказав, що життя Олексія забрала війна. Війна, що всупереч Божим Заповідям, була зініційована людськими правителями сусідньої країни. А ми змушені захищатися. «Війна – це не наш вибір, ‑ сказав Віктор Франчук. ‑ Війська ворога прийшли в нашу країну з наміром знищити нас. Вони вже були під Києвом і чекали, що столиця впаде, а з нею наш суверенітет. Але так не сталося і я вбачаю у цьому руку Божу. У Слові написано, що Бог ніколи не покине нас. Не покине народ, який перебуває у великій біді. Тому в молитві треба просити Божої допомоги кожному захиснику, кожному волонтеру, кожному представнику нашої влади. І Господь Ісус не залишить наші звернення без відповіді». Промова пастора завершилась молитвою.

Похоронна процесія провела нашого захисника Олексія Гавриліна до новодністровського кладовища на місце його вічного спочинку.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора