Новодністровська ТГ

Дністровський район Чернівецька область

Патронатна сім’я – «швидка допомога» у кризових ситуаціях

Дата: 15.04.2024 16:39
Кількість переглядів: 30

Фото без описуСлужба у справах дітей міської ради забезпечує реалізацію на території Новодністровської ТГ державної політики у сфері захисту прав дітей. Одним із напрямків діяльності служби є залучення програм, які дають можливість оточити опікою дітей, які з тих чи інших причин залишилися без батьківського піклування.  

З метою підвищення ефективності виконання поставлених завдань спеціалісти служби у справах дітей взяли участь і успішно пройшли відбірковий тур проєкту «Родина для кожної дитини», який реалізовується Міністерством соціальної політики України. З-поміж 600 заявок, які були отримані Міністерством, були відібрані 184 громади з 21 області. (Їх перелік є тут: https://bit.ly/4aHk95L).

Проєкт “Родина для кожної дитини” передбачає створення у громадах патронатних сімей, в яких можна на певний час влаштовувати дітей, вберігаючи їх таким чином від інтернатів. Тобто він покликаний бути «швидкою допомогою» для сімей у кризовій ситуації. І не тільки, коли йдеться про вилучення дитини із рідної сім’ї, а й тоді, коли батьки, наприклад, захворіли й тимчасово не можуть опікуватися дитиною.

Згідно з умовами проекту до липня 2025 року служба у справах дітей отримувати матеріальну, інформаційну та консультаційну підтримку для реалізації проекту.

Довідково:

Патронат над дитиною — це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Сім’я патронатного вихователя — це сім’я, в якій за згоди всіх її членів повнолітня особа, яка пройшла спеціальний курс підготовки, виконує обов’язки патронатного вихователя на професійній основі.

Патронатний вихователь — це особа, яка за участю членів сім’ї надає послуги з догляду, виховання та реабілітації дитини у своїй сім’ї.

Патронатним вихователем може бути громадянин України, який має досвід виховання дитини, відповідні житлові умови для надання послуг з догляду, виховання та реабілітації дитини у своєму помешканні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора