Новодністровська ТГ

Дністровський район Чернівецька область

Для перебування у прикордонній смузі потрібний дозвіл

Дата: 14.05.2024 09:28
Кількість переглядів: 402

Фото без описуУ квітні цього року Чернівецька обласна військова адміністрація попередила громадян щодо особливостей в’їзду та перебування у 5-кілометровій прикордонній смузі.

Відділ з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення, мобілізаційної роботи та військово-облікового столу Новодністровської міської ради повідомляє, що Новодністровська територіальна громада не входить до прикордонної смуги. Ця інформація надається для громадян, які мають потребу відвідати той чи інших населений пункт, що розташований у межах п'яти кілометрів від лінії кордону.

Отож, змінами, внесеними 24 лютого 2023 року (ЗУ № 2952-IX) до Закону України «Про державний кордон України», зазначено, що «в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу» здійснюється за наявності дозволів, які «надає і здійснює у визначеному Кабінетом Міністрів України порядку відповідний орган Державної прикордонної служби України».

Такі дозволи обов’язкові для всіх жителів населених пунктів, які входять у прикордонну зону. Але й тим громадянам, у яких виникла необхідність навідати там родичів, відпочивати, здійснювати комерційну чи якусь іншу діяльність, потрібно отримати від прикордонників дозвіл.

В інформації Чернівецької ОВА зазначається, що термін розгляду звернення на дозвіл - 10 днів. Тому про забезпечення запланованої поїздки необхідно подбати заздалегідь і звернутися особисто до Чернівецького прикордонного загону за адресою: Чернівці, вул. Володимира Великого, 2а, або за допомогою електронної пошти – chernivci_zagin@dpsu.gov.uaЗ формою заяви можна ознайомитись за посиланням: https://bukoda.gov.ua/.../na-bukovyni-dlia-perebuvannia-u...

Звертаємо також увагу, що аналогічні правила діють і в інших областях (Івано-Франківській, Рівненській, Вінницькій тощо). Тому перш ніж планувати кудись поїздку, переконайтеся в можливості безперешкодно потрапити в місце вашого призначення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора