Новодністровська ТГ

Дністровський район Чернівецька область

15 травня - День сім'ї в Україні вперше відзначатимемо разом із Міжнародним днем сім'ї

Дата: 14.05.2024 18:26
Кількість переглядів: 137

Фото без описуТривалий час День сім'ї Україна відзначала 8 липня, ця дата збігалася з російським «днем сім'ї, любові та вірності». Природно, що в українському суспільстві змінилися погляди щодо доцільності спільного з ворогами святкування. Тож відповідно до Указу Президента України від 28.07.2023 №455/2023, цього року День сім'ї в Україні вперше відзначатимемо, як і весь цивілізований світ, ‑ 15 травня.

Ця дата встановлена Генеральною Асамблеєю ООН у 1993 році з метою піднесення важливості сім’ї та її зміцнення як основного закладного елементу кожного суспільства. Адже й справді, саме в сімейних традиціях зберігаються цінності всього народу, його культура, спадкоємність поколінь. Завдяки достатку в кожній окремі сім’ї міцніє і розвивається держава, зростає добробут народу.

В сьогоднішніх реаліях кожен з нас відчуває важливість людей, які щодня поруч, які ділять з нами негаразди і радіють успіхам, які можуть пригорнути словом і дати добру пораду. Ми цінуємо це. Тому День сім’ї може стати гарним приводом для того, щоб сказати про свою любов своїм рідним, промовити зворушливі слова подяки за взаємні почуття.

Та цьогорічну дату, на жаль, не всі українці відзначать в колі своїх сімей. Кривава російська агресія розірвала більшість наших родин. До того ж, велика кількість матерів, батьків, дружин, чоловіків і дітей втратили своїх найрідніших, тож цей день буде їм ще одним болісним спомином. Але мусимо вистояти, щоб не були намарно ці страшні людські трагедії. Наші захисники і захисниці продовжують боротьбу, зокрема, і за свої сім’ї, захищаючи свої родинні цінності, своїх найрідніших, їхні права, свободи, їхнє майбутнє. І ми обов’язково переможемо в цій битві, бо нас укріпляє віра і молитви найближчих і найдорожчих серцю людей.

Тому в День сім’ї знайдіть час, щоби подякувати й нашим титанам, які тримають українське небо, і їхнім родинам. І нехай це зізнання наблизить довгоочікуване свято перемоги великої вкраїнської сім’ї.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора